Активні лучани спілкувались із заступником міністра молоді та спорту України

04 Жовтня 2016, 15:23
1726

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема розповів про молодіжну реформу та її подальший вплив на життя українців.

Захід провели у Молодіжному центрі Волині у понеділок, 3 жовтня.

Поговорити із заступником міністра прийшли представники молодіжних організацій та просто активні лучани.

Олександр Ярема одразу закликав охочих ставити запитання. Посадовець розповів про важливість змін у молодіжній політиці, до яких варто прагнути. 

«Ми намагаємось зробити так, щоб підвищити кількість активної молоді у громадській сфері до середньоєвропейських показників. Молодь – великий двигун всіх процесів, змін, реформ», - стверджує заступник міністра молоді та спорту України.

З його слів, 5% молоді кажуть, що є членами молодіжних організацій, або, принаймні, чули про них. У Європі цей показник становить 20 – 25%. Тому в Україні саме молодь не може приймати ключові рішення у різних сферах діяльності.

«Ми думаємо, що власне розвиток громадянського суспільства, робота в напрямку громадянської  освіти, створення додаткових можливостей для об’єднання дасть більш сильну базу для розвитку України, як демократичної країни», - запевнив Олександр Ярема.

Першочерговими завданнями, які стоять перед працівниками Міністерства молоді та спорту, є підвищення мобільності молоді, запровадження норм, практик, які існують сьогодні у європейській молодіжній спільноті, та підтримка громадських ініціатив.

Олександр Ярема презентував інструменти молодіжної реформи, серед яких програма національно-патріотичного виховання молоді на 2016 -2020 роки, «Міжнародна молодіжна співпраця», «Прозорість та ефективність використання бюджетних коштів».

Через чотири роки індикатором успішного проведення реформи буде наявність: 100 регіональних молодіжних центрів, 50 наметових полів для проведення таборів, 4 тисяч молодіжних працівників, 10 тисяч волонтерів та 50 тисяч молоді, що пройшла профорієнтаційний тест.

Після спічу луцькі активісти мали нагоду поставити запитання заступнику міністра молоді та спорту України.

«Я вважаю, що це кльовий майданчик для молодіжних організацій -  поспілкуватися з представником Міністерства молоді та спорту. Я думаю, така можливість виникає не дуже часто. Я не впевнена, що для моєї організації це щось змінить, проте ми заявили про себе і показали власну активність», - розповіла голова організації AIESEC Каріна Прокопчук.
















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром