За 20 кілометрів від Луцька висадили «чиновницький» ліс

13 Квітня 2019, 14:18
5238

Неподалік села Сокиричі посадовці та чиновники різних рангів і статусів висадили майже гектар лісу з дубів, ялин та модрин.

Захід влаштували в п'ятницю, 12 квітня, в межах екологічної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках 2019» у Сокиричівському лісництві державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство». 

Загалом до висадки лісу долучилися понад сотня людей з різних відомств та установ області. 

Як зазначає Інформаційне агентство ВолиньPost, не зважаючи на прохолодну погоду, майже сотня високопосадовців на чолі із головою Волинської облдержадміністрації Олександром Савченком, лісівників, аграріїв, атовців, бізнесменів і пересічних громадян виявили бажання стати частинкою лісокультурної кампанії, до якої цьогоріч вже встигли приєднатися більше 10 тисяч людей. Тож, озброївшись мечами Колесова (клиноподібна лопата для посадки сіянців, - ред.) й взувши гумові чоботи, високопосадовці взялися не словом, а ділом подбати про майбутнє планети. 

В останній день акції ліс вирішили садити поруч із тією ділянкою, яку після планової рубки відновлювали у 2018-му році. Голова Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко зазначив, що приживлюваність там склала 98%, що є надзвичайно хорошим результатом. 

Читайте також: Медики та лісівники створили парк для реабілітації українських воїнів у Боголюбах











1

1








1






















 

Коментарі
13 Квітня 2019, 18:43
Посадили сажанці дуже густо. Можливо, коли підростуть буде потреба їх розріджувати. Моя рідна сестра (тепер покійна) і я, коли ще були учнями в школі, висаджували соснові саджанці в с. Башова Рожищенського району на різних ділянках полів, непридатних для посіву зернових, а тепер це великі соснові ліси, які оточують з усіх сторін вказане село. Цей ліс є, як пам'ять про моє проживання в цьому селі, в якому я зростала разом із посадженим лісом.
13 Квітня 2019, 19:02
З нами тоді був представник лісництва і розказував на якій відстані саджати дерева одне від одного, а тут видно ніхто нікого не вчив - садили, не думаючи, що дерева будуть виростати в ширину і у висоту, тож і рівними вони не будуть. В посаджених нами лісах вже заготовляють деревину. А які дерева виростуть від густоти теперішніх посаджень - одні кривуляки?
14 Квітня 2019, 10:33
Жидомасони вирубали ліс а тепер замилюють очі
16 Квітня 2019, 00:02
Незабаром<br/><br/>21:04 13.04.2019<br/><br/>Коли Свідомі позакривають підпільні партійні казино<br/><br/>Ну так борися з жидомасонами, Збирай громадськість, пояснюй, що без лісу не буде життя, роби щось. Мітинги збирай. А то, в інтернеті воно легше. Прокукурікав, а далі хоч не розвиднюйся....
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром