З настанням холодів Луцьк перестає смердіти

04 Жовтня 2016, 09:01
1573 Джерело: ar.volyn.ua

Жителі Луцька вже менше відчувають дискомфорт від неприємного запаху по місту.

Про це під час круглого столу це на тему «Чому у Луцьку не зникає сморід» розповів заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Він зауважив, що влітку найбільша кількість звернень могла досягати дев’яти в день. Наразі ж спостерігається значний спад скарг. У період з 19 вересня до 2 жовтня зафіксували всього 20 дзвінків зі зверненнями про сморід. До того ж частина з них стосувалася задимлення повітря.

Відтак, Юрій Моклиця зауважив, що це підтверджує гіпотезу про те, що однією з причин запаху є спека та відсутність опадів. Адже, як тільки показники термометрів впали, знизилася і кількість скарг.

Проте, головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк додала – проблему запахів варто вирішувати. Оскільки наступного літа температурні показники можуть піднитися вище цьогорічних. А це означає, що сморід неодмінно повернеться.

Нагадаємо, що аномально висока температура та відсутність опадів сприяли розповсюдженню неприємного запаху по місту. Однією з причин його виникнення може бути несанкціонований злив відходів у каналізаційну мережу у різних частинах Луцька.

До слова, департамент муніципальної поліції просить мешканців Луцька у разі виявлення фактів зливу нечистот повідомляти за телефонами: 722861, 722649 (департамент муніципальної поліції), 15-80 (група оперативного реагування «15-80»), 102.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
05 Жовтня 2016, 14:02
А в нас як смерділо, так і смердить .Подлизу на полі іл на площі двох гектарів вивезених з очисних міста Луцька такий "аромат" створили,що ми неможемо їм "надякуватись". А очисні ароматом "французьких парфумів" в Липлянах так напукали,що заходиш в липлянську маршрутку на вишкові, то запах ще вивітрився і тримається в салоні.Але зате в центрі міста "чистота стерильна",то як меру донести той специфічний запах.Мільйони на центр хватає, а на реконструцію ючисних споруд немає...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром