У місті «відмандрішачив» третій «Мандрівний вішак»

03 Жовтня 2016, 17:46
1972

У Луцьку закінчився третій Міжнародний театральний фестиваль «Мандрівний вішак». 

Цьогоріч на Волинь приїхали театральні колективи з Польщі, Грузії, Литви та інших міст України, пише «Таблоїд Волині».

Їхні вистави можна було побачити у різних незвичайних локаціях міста – колишньому комбінаті хлібопродуктів, парку чи електроапаратному заводі. Наприклад, польський театр «Walny-театр» зіграв унікальну ляльково-музичну виставу «Гамлет» у Луцькому замку.

Урочисте закриття фестивалю відбулося у неділю, 2 жовтня, в експоцентрі культурно-розважального комплексу «Адреналін Сіті».

Усіх учасників фестивалю привітав заступник Луцького міського голови Андрій Киця. Він зазначив, що дуже хотів би, щоб вистави, які подивлися у Луцьку глядачі, змусили їх над чимось задуматися. Потому він разом із головним героєм фестивалю паном Мандрішаком вручили подяки колективам, які зробили третій «Мандрівний вішак» дійсно незабутнім.

Переможців цього року не було, натомість кожен із членів суб’єктивного журі відзначив своїх фаворитів.

Власники креативного простору у Луцьку «Іннерспейс» Кирило та Марина Ткачові обрали та нагородили театральний колектив з Грузії «ArtWay». Заcтупник Луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що обираючи фаворита, він керувався тим, яка з вистав змусила його і думати, і дала емоції. Саме таким, на його думку, був театр-студія «Публіцист»  із Харкова. Їм він подарував альбом графічних зображень кожної вистави, який створила його дружина. 

Екс-мер Луцька Богдан Шиба зізнався, що навіть не сподівався побачити таке високе мистецтво в нашому місті. А найбільше йому приглянувся муніципальний театр Йонави (Литва). Вибір на користь литовських театралів зробила і заступник директора Луцької міської централізованої бібліотечної системи Ніна Бочарова.

Керуючий партнер галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» Леся Корсак обрала театр-студію «Публіцист»,  начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда – молодіжний театр «Дзеркало» із Хмельницького, викладач Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Лідія Марчук – муніципальний театр Йонави (Литва) та театр-студію «Публіцист», а літературознавець Жанна Бортнік – театральну лабораторію “ВідСутність” з Рівного.

Тож ніхто не залишився без уваги та подарунків.

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО










































































 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром