Трудовий колектив ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» страйкує біля Адміністрації Президента

03 Жовтня 2016, 14:43
Фото НМПУ 1720
Фото НМПУ

Страйкарі ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» та медіа-профспілки продовжили акцію протесту під Адміністрацією Президента України (АПУ) у Києві та передали у понеділок, 3 жовтня чергове звернення до гаранта Конституції.

 «Ми будемо тут до того часу, поки Президент, Прем’єр-міністр, Генеральна Прокуратура та  Голова національної поліції не дадуть гідну відсіч порушенням з боку представників місцевої влади та обласної адміністрацій, - наголосив пан Тарасов, - У разі, якщо Гарант Конституції та очільники правоохоронних органів проджуватимуть відмовчуватись та толерувати злочинну безкарність і рейдерські утиски на місцях, ми звернемось, за сприяння наших партнерів, до всіх міжнародних інстанцій та правозахисних організацій, а також і до посольств».

Крім того, 3 жовтня у прес-службі медіа-профспілки повідомили, що організація звернеться до урядів США та Європи з проханням звернути увагу на недотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері реформування комунальної преси

 «Адміністрації Президента України на жаль, продовжує пасивно спостерігати за порушенням прав трудового колективу газети «Вільним шляхом»», – йдеться у другому зверненні Голови НМПУ Ігоря Чайки до Президента України, – «Відтак, якщо вимоги трудового колективу й надалі ігноруватимуться, то медіа-профспілка, за сприяння Міжнародної та Європейської федерацій журналістів (МФЖ та ЄФЖ) будуть вимушені звернутись до уряду США та країн Європи, а також авторитетних міжнародних організації з вимогою звернути увагу на порушення Україною міжнародних зобов’язань у сфері демократії, свободи слова та реформування комунальної преси».

Нагадаємо, у четвер, 29 вересня, під стінами Адміністрації Президента України та Кабінету міністрів відбувся пікет за участі трудового колективу газети «Вільним шляхом», Всеукраїнської незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ), предстаників профспілок правників і медиків та за підтримки Міжнародної  і Європейської федерацій журналістів (МФЖ та ЄФЖ).

МФЖ та ЄФЖ підтвердили підтримку міжнародної медіаспільноти волинським газетярам та оприлюднили чергову заяву з цього приводу.

Раніше  трудовий колектив газети «Вільним шляхом» у відповідь на численні порушення прав працівників редакції оголосив безстроковий страйк. 19 вересня, у день оголошення страйку Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьєррес під час прес-конференції повідомив, що випадок про порушення прав трудового колективу представлено на «Платформу Ради Європи для сприяння захисту та безпеки журналістів», а також зазначив, що раніше ЄФЖ та МФЖ передали відповідного листа до Президента України з вимогами втрутитись у ситуацію та повернути її у законне русло.

Комітет  з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради в свою чергу наполягає на неухильному дотриманні органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог  Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а також зазначає, що підтримує колектив газети у прагненні до реформування згідно Закону України.

Хронологія ескалації конфлікту довкола реформування газети «Вільним шляхом» за посиланням.

Коментарі
05 Жовтня 2016, 12:56
Та взагалі потрібно ці районки позакривати.Вони уже відійшли у минуле.Це рупор застою і районної ради.Пишуть все по указці.Нічого вільного і демократичного в них немає.Їх час пробив.
05 Жовтня 2016, 14:30
Того й хочуть роздержавити, щоб не були "рупором застою і районної ради". Але влада противиться, її більше цікавить редакційна нерухомість, ніж розвиток вітчизняного інформаційноо простору.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром