Вибір консольно-поворотного крана для вантажного терміналу

16 Квітня 2019, 09:52
2945

Вантажні термінали, особливо розташовані на території прикордонного контролю, морських портів, цілодобово працюють у режимі високої продуктивності. Максимально швидке виконання робочих процесів з дотриманням правил безпеки вимагає використання найбільш сучасного та надійного обладнання.


 

Консольні крани у виробничому процесі терміналу

Для працівників терміналу незамінним помічником залишається поворотний консольний кран, детальні характеристики якого наведені на сайті krankomplekt.com/grcran/consol-povorot-kran/. Установка може бути змонтована у виробничому приміщенні або на вулиці. Зазвичай консольна конструкція використовується у якості допоміжного інструмента у парі з мостовим краном та встановлюється на рівень нижче останнього.

Такий дует підходить для виконання найрізноманітніших задач, демонструє високий рівень ефективності та зручності. На території вантажних терміналів використовуються консольні крани двох основних видів: мобільні та стаціонарні. Пересувний варіант — це кронштейн, розташований на вертикально зафіксованій рамі, що спирається на спеціальну платформу (колеса мають власний електричний привід).

Додатково конструкція прикріплена до стіни, тому здатна рухатися тільки уздовж неї. Це найбільш компактна модель, що може використовуватись у приміщеннях різної площі. Її монтаж передбачає наявність капітальних стін, здатних витримати робоче навантаження. Підприємство Krankomplekt пропонує великий вибір модифікацій такої техніки.

Стаціонарний консольний кран є поворотним, що компенсує нерухомість його основи. Обладнання такого типу здатне виконувати більш різноманітні задачі та обслуговувати просторе приміщення. Робоча частина конструкції монтується на стіну або окрему колону на власному фундаменті. Для забезпечення максимальної рухомості вантажу використовується таль. Цей підвісний механізм пересувається уздовж поворотної консолі.

Мобільність талі забезпечує вбудований електричний механізм або канатний привід. Останній керується обладнанням, що встановлене на іншому краю консолі. Використання канатної тяги дозволяє обирати швидкість пересування вантажу у розширеному діапазоні.

Обертання самої консолі відбувається вручну за допомогою канату або завдяки електричному мотору. Стаціонарні крани, що спираються на колону, можуть мати одне чи два плеча. Перший варіант дешевше та легше, другий — дозволяє працювати з вантажами більшої маси.


 

Який кран обрати?

Основними критеріями вибору будуть:

  • категорія вантажів, які опрацьовують у конкретній локації;
  • характеристики самого приміщення.

Якщо йдеться про обробку об'єктів середньої ваги, більш доцільно встановити кран с мануальним керуванням. Таке обладнання максимально просте у використанні, що забезпечить швидку роботу, оперативне навчання персоналу.

Коли справа стосується обробки важких та негабаритних вантажів, є сенс встановити стаціонарний кран з електричним приводом, автоматичним тельфером. Також конструкція на колоні оптимальна для монтажу в ангарах та інших приміщеннях, що не мають достатньо міцних стін. Якщо на перший план виходить стабільність обладнання, найкращим вибором буде кран з двома плечима.


 

Крім того, виробники зазвичай готові створити конструкцію з особливими характеристиками на замовлення конкретного підприємства. Це значно полегшує вибір вантажного крану для терміналу, складського приміщення або машинобудівного цеху.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром