В центрі міста «крутять» церковні радіоновини

03 Жовтня 2016, 12:09
1726 Джерело: volyn24.com

На Театральному майдані у вихідні дні гучно лунають церковні служби та новини.

З динаміків лунають церковні вісті, проповіді та служби, – повідомляє Інтернет-видання «Волинь24».

Справа в тому, що на території Кафедрального собору Святої Трійці та поза нею встановлені колонки на ліхтарних стовпах. До слова, гучність у цих пристроїв дуже висока, тож слухати їх доводиться кожному, хто перебуває в центрі.

Колонки встановлені у двох місцях – за парканом собору та біля дев’ятиповерхівки з годинником. У неділю, 2 жовтня, лучан здивувала гучність трансляції. Кажуть, чули служби й раніше, але такого досі не було. «Якості звуку позаздрять кінотеатри...», – обурюються перехожі.





Тим часом, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко каже, що колонки за межами собору встановлені вже давно і про зміну гучності йому невідомо.

«Не впевнений, що вони звучали на повну потужність», – зауважив священик та запевнив, що рішення у єпархії, в тому числі й щодо трансляції служби, приймає лише одна людина – митрополит Михаїл.

З його слів, транслюються богослужіння в недільні і святкові дні зранку і ввечері. Крім того, у неділю транслюються церковні радіопередачі.

«Людина зазвичай уникає того, що їй не подобається. Але це місто, тут не завжди це вдається, правда? Сподіваюся, що більшості подобаються служби, проповіді і передачі», – додав Віталій Собко.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром