Гірна: власників встановлених незаконно гаражів штрафуватимуть

01 Жовтня 2016, 17:10
1748

Адміністративна комісія, яка розглядає питання демонтажу гаражів лучан, вирішила накладати на власників споруд штраф у сумі 340 гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Виконавчого комітету у «Народного контролю» Михайло Шелеп у п’ятницю, 30 вересня.

Особливий акцент активіст зробив на тому, що на людей не лише обманом склали адмінпротоколи, а тепер і штрафуватимуть. Подаємо допис без змін:

 «Щодо ситуації з розглядом на засіданні адмінкомісії питання про гаражі на вулиці Гірній:
1. Керівник муніципальної поліції Юлія Сиротинська підтвердила що людей кликали для уточнення даних, а насправді складали протоколи про адмінпорушення. Тобто людей обманули, але ніхто не вважає це проблемою тому протоколи розглядали у звичному режимі.

2. Голова адмінкомісії Тарас Яковлев не бачить відмінності між випадками коли є 1-2 самовільно встановлені гаражі під будинками і коли є цілий масив гаражів (бл.100) встановлених людьми при погодженні з керівництвом військової частини до якої раніше відносились жилі будинки та територія під гаражами.
3. Всі члени адмінкомісії голосували за те щоб накласти мінімальний штраф на кожного із власників гаражів (мова про 340 грн, якщо не помиляюсь), жоден з членів комісії не зважив на аргументи людей. А могли просто не голосувати за ці рішення! 
4. Члени адмінкомісії порадили тим людям, які не мають змоги оплатити штраф (більшість цих людей пенсіонери) оскаржувати їх рішення в суді чи у виконкомі! Нє, щоб самим не приймати такі рішення. 
5. Присутня на засіданні адмінкомісії Юля Сиротинська недвозначно заявила: ті, хто будуть оскаржувати рішення адмінки - тим гаражі знесуть в першу чергу. Тобто чиновниця прямим текстом погрожувала людям. 
6. В питанні зі створенням гаражного кооперативу Тарас Яковлев обіцяв людям всіляко сприяти. Але чи буде результат такому сприянню поки не зрозуміло, бо люди вже роками просять про це?

Я просив членів адмінкомісії зважити на той факт, що люди не ставили ці гаражі самовільно а також те що протоколи про адмінпорушення складені шляхом введення в оману людей, без належного інформування про їх права, тому пропонував не підтримувати рішення про накладення штрафу, тобто не голосувати взагалі. Не прислухались... 
Наші подальші дії: допомогти людям оскаржити рішення адмінкомісії.

Ps. Якщо чесно, то дії деяких чиновників у мене викликають не тільки подив а й страх. Вони хоч знають що їх основна роль це служити громаді? Чи може то там земельна ділянка така перспективна?», - прокоментував ситуацію Михайло Шелеп. 

Нагадаємо, що на початку вересня жителі вулиць Рогової та Гірної пояснили, що хочуть, аби їх гаражі не демонтовували, і готові платити за оренду території. Під час 12-го пленарного засідання сесії міської ради міський голова Микола Романюк пообіцяв мешканцям, що гаражі не знесуть доти, поки не знайдуть спільного рішення.

Депутати Луцької міської ради організували зустріч із власниками гаражів, під час якої заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив, що територія, на якій стоять гаражі, знаходиться у комунальній власності. З 30 металевих конструкцій більше половини встановлені з порушенням норм – на мережах та на червоних лініях.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром