Луцьк, 31 серпня – 6 вересня: нові школярі, машини та стадіони

06 Вересня 2015, 23:45
3248

Чим завершилось літо та почалась осінь, читайте у рубриці «Картина тижня».

Знову до школи. 1 вересня Луцьк відсвяткував День знань. Цьогоріч за шкільні парти вперше сіли 3 тисячі учнів. Для їх належного та комфортного розміщення створили 106 класів. В свою чергу, загальна кількість учнів цього навчального року становить понад 23 тисячі.

Читайте також: Луцький міський голова знову пішов у школу

Посвячені. Початок дорослого життя 1 вересня відзначали студенти Луцького національного технічного університету. Посвята понад 800 новобранців відбулася на території Луцького замку.

А от слухачі Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки початок свого навчального року розпочали помпезно й з урочистою ходою. Понад три тисячі вступників у чорних мантіях у супроводі містян та оркестру під оплески та патріотичні вигуки пройшлися центральними вулицями міста.



Несподіваний візит заступника міністра. 2 вересня до Луцька приїхав заступник міністра оборони Петро Мехед. Як повідомили згодом, заступник міністр перебував на Волині з робочим візитом – проводив закриту нараду з військовими та прийом громадян. 

Подарунок із-за кордону. Поляки передали 38 автомобілів волинській поліції. На урочистій церемонії вручення були присутні заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян, заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Польща – Державний секретар Ґжеґож Карпінські, Люблінський комендант воєводської поліції інспектор Даріуш Дзяло  та представники влади Волинської області і Люблінського воєводства.

Наша нова поліція. Розпочався третій етап відбору поліцейських. Претенденти в патрульну поліцію протягом тижня виконували вправи на фізичну активність – віджимались, підтягувались, а також виконували нормативи з бігу.

Парад стадіонів. Протягом тижня у Луцьку відкрилося біля десятка спортивних арен різного спрямування та розміру. 1 вересня нове футбольне поле отримала НВК №9.

Читайте також: 55-й квартал: на Липинського відкрили новий майданчик для «Street Workout»

Наступного дня відбулося урочисте відкриття реконструйованого стадіону СНУ «Спортивне ядро». У заході взяли участь представники влади, університету, зразкова спортивна молодь міста, а також пес, фото та відео якого «підірвали» інтернет.


Кульмінацією «параду стадіонів» стала презентація у суботу, 5 вересня, нового легкоатлетичного комплексу на «Авангарді».

Читайте також: Як у Луцьку святкували відкриття головної спортарени

Довгоочікуваний ремонт. У четвер, 3 вересня, на проспекті Волі дорожники знімали верхнє покриття асфальту на ділянці між головним корпусом СНУ і поворотом на вулицю Шопена. Як згодом розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький, ремонт планують закінчити через півтора місяці.


Життя в диму. В останній день робочого тижня Луцьк накрило смогом, походження якого так ніхто із компетентних органів і не зміг до кінця пояснити. Увечері, 3 вересня, він був майже непомітний, але вранці наступного дня смог охопив все більше вулиць міста. Як повідомив головний еколог Луцька Анатолій Гламазда, задимлене атмосферне повітря не становило загрози для життя лучан та гостей міста.

Читайте також: Смог у Луцьку не становить загрози, – головний еколог міста

Поразка волинських ветеранів на чолі з Кварцяним. З нагоди святкового відкриття стадіону «Авангард» у суботу, 5 вересня, відбувся товариський матч між ветеранами «Динамо» та «Волині». Кияни виявилися сильнішими та здобули перемогу над гравцями «Волині» з рахунком 2:1.



Читайте також: До Луцька приїхали зірки українського футболу

Трагедія у розпал свята. Після виступу на концерті з нагоди відкриття оновленого стадіону «Авангард» у роздягальні раптово помер музикант «Піккардійської терції» Іван Вощина. За інформацією, яка надійшла від лікарів, у чоловіка обірвався тромб. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром