Як Луцьк готуватиметься до Великодніх свят

08 Квітня 2019, 15:31
Фото ілюстративне 1488
Фото ілюстративне

У Луцьку з метою популяризації Великодніх звичаїв та традицій у квітні відбудеться низка заходів.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Відповідно до розпорядження заступника міського голови, керуючого справами виконкому Юрія Вербича, департаменту житлово-комунального господарства доручили організувати та провести санітарне прибирання та благоустрій Театрального майдану, вулиці Лесі Українки, Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, парку імені 900-річчя міста Луцька, міських кладовищ на вулицях: Рівненській, Володимирській, Гнідавській, Чернишевського та у селі Гаразджа, встановити додаткові контейнери для сміття та організувати вчасний вивіз твердих побутових відходів .

До 18 квітня проведуть тематичне декорування вулиці Лесі Українки та Театрального майдану для організації арт-території «Весняна вулиця» та арт-території «Великодня писанка».

19 квітня відбудеться загальноміська толока «Зробимо Луцьк чистим».

Департаменту культури міської ради доручили забезпечити координацію святкових культурно-мистецьких заходів, організувати пасхальні мистецькі акції, проекти, фестивалі, ярмарки на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки.

У закладах освіти проведуть тематичні уроки та години спілкування на тему Великодніх звичаїв та традицій, виставки літератури тощо, організують екскурсії у Волинський краєзнавчий музей. Творчі колективи закладів освіти візьмуть участь у програмі етно-фестивалю «Великдень у Луцьку» 29 квітня. Також відбудуться тематичні спортивні та молодіжні заходи.

Для дітей-сиріт та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, а також для дітей військовослужбовців - учасників АТО проведуть цикл благодійних святкових Великодніх заходів. Також організують благодійні акції, просвітницькі та святкові заходи з нагоди Великодніх свят для соціально незахищених мешканців Луцька, військовослужбовців - учасників АТО та членів їх сімей, сімей з числа тимчасово переміщених з південно-східного регіону України.

На Театральному майдані організують святкову торгівлю та частування присутніх Великодніми кулінарними виробами під час проведення етно-фестивалю «Великдень у Луцьку».

Також забезпечать безперебійну роботу міського пасажирського транспорту у святкові дні, а особливо у Поминальну неділю 5 травня за маршрутом: м. Луцьк – міське кладовище у с. Гаразджа.

Під час проведення культурно-мистецьких заходів, охорону арт-об’єктів «Великодня Писанка» на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки, а також патрулювання під час проведення загальноміських заходів, охорону громадського порядку забезпечуватимуть працівники Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області та департаменту муніципальної варти.

Організують чергування бригад екстреної медичної допомоги.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром