Лучанин віддав шахраям 17 тисяч

05 Квітня 2019, 18:19
лучан застерігають від шахраїв 1538
лучан застерігають від шахраїв

Банки ніколи не телефонують своїм клієнтам, щоб повідомити про хакерські атаки на платіжні картки, авторизувати картку, запитати пін-код задля розблокування картки, звірити клієнтську базу й оновити персональні дані.

«Дзвінок із банку» – це шахрайська схема, – нагадують у прокуратурі Волині.

На Волині реєструють випадки шахрайств, пов’язаних із такими дзвінками. До потерпілих телефонують зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під будь-яким приводом просять назвати персональні дані та реквізити карток.

Днями, повідомивши такі відомості шахраям, лучанин втратив 17 000 гривень, ще один – 15 000 гривень, мешканець Ковеля – 8900 гривень. Ще п’ятеро мешканців обласного центру Волині втратили менші суми – від 930 до понад 3300 грн.

«Прокуратура області вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, адже працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію», – йдеться в повідомленні.

«Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки. Лише ваша пильність та здоровий глузд допоможе вам зберегти свої кошти від зазіхань шахраїв», – додають в прокуратурі.

Читайте також: «Призовна комісія має відбутися перед народом України», – лучанин потролив Володимира Зеленського

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром