Учні музичної школи №1 стають лауреатами, граючи на застарілих інструментах

29 Вересня 2016, 16:44
1963

Попри те, що багато інструментів у музичній школі №1 лишилися ще з радянського періоду, щороку більше ста вихованців закладу стають лауреатами престижних конкурсів.

Про це повідомила директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна у четвер, 29 вересня, під час проведення дня депутата на тему «Ознайомлення з роботою музичних шкіл міста».

Вона розповіла, що інструменти, якими користуються у закладі, уже досить застарілі. Ще з радянських часів у школі лишилося сім роялів. Такі інструменти у приміщенні з підвищеною вологістю руйнуються. А ремонт одного рояля коштує сто тисяч гривень. Тому, за словами директора, два з них вдалося врятувати, дякуючи відремонтованому приміщенню актового залу. 

«Арсеналу духових інструментів теж уже дуже багато років, але деякі з них ми реанімуємо, доглядаємо, батьки до цього долучаються. На сьогоднішній день зовсім не маємо саксофону, гобоя», – зауважує Ольга Чуріна.

Попри це, за словами директора, граючи на таких інструментах, вихованці школи стають лауреатами. Щороку школа має більше ста переможців престижних конкурсів.

«На сьогодні у нас є така задумка провести міжнародний конкурс «Шопенівська весна». Але стан концертних залів та аудиторій не придатний для прийому гостей із-за кордону. Тому наразі ми знаходимося на роздоріжжі – чи маємо спершу привести у відповідність приміщення, у які запросимо людей, чи вже проводити конкурс. Це зараз таке питання, яке маємо дуже швидко вирішити», – каже директор школи.

А поки такий масштабний захід у школі ще не провели, вихованців закладу запрошують на різноманітні конкурси до Європи. Ольга Чуріна зазначає, що наразі музична школа пробує свої сили у грантовій діяльності. Активно представники закладу співпрацюють і з подібними закладами у Бресті, Белграді, а у перспективі – у Замості.

Директор музичної школи №1 Ольга Чуріна
Директор музичної школи №1 Ольга Чуріна

Два роялі стоять у тепер відремонтованому актовому залі
Два роялі стоять у тепер відремонтованому актовому залі

1


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром