«Дії муніципалів нагадують каральну операцію», – депутат Луцькради

29 Вересня 2016, 14:52
1990

Мешканці Вересневого намагаються узаконити встановленні гаражі, натомість муніципальна поліція хоче застосувати штрафні санкції.

Про це на пленарному засіданні сесії міськради розповів депутат Борис Смаль.

Він повідомив, що поблизу вулиці Корольова 9, 11 та Польова 1, 3 знаходяться гаражі, які стоять без відповідних документів.

Більшість з них були встановленні у 80-90 роках,  коли цукровий завод роздавав квартири працівникам. До цього часу ніхто не мав претензій щодо законності їх розміщення.

Проте мешканці самостійно заявили про відсутність  правовстановлюючих документів та вирішили створити кооператив і узаконити гаражі. Для цього вони звернулися в управління архітектури та містобудування,  а у відповідь отримали листівки про незаконність встановлення конструкцій.

Мешканці делегували свого представника до муніципальної поліції,  де їх запевнили, що агресивні методи щодо мешканців та їх майна застосовуватися не будуть. Проте вже невдовзі жителі Корольова та Польової отримали приписи про штрафні санкції.

Депутат вважає таку діяльність муніципальної поліції неприпустимою.

«Діяльність муніципальної поліції має бути спрямована на захист лучан, а їх дії нагадують каральну операцію. Це не лише не робить честь поліцейським, а й викликає незадоволення громади. Такі дії зводять нанівець намагання відновити довіру до правоохоронних органів», – підсумував депутат.

 У своєму запиті він просить виконавчі органи посприяти узаконенню гаражів, а департамент муніципальної поліції – пояснити свої дії.

Депутати підтримати звернення колеги більшістю голосів.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром