Як у Луцьку святкували відкриття головної спортарени

06 Вересня 2015, 09:58
2504

Лучани і гості міста оцінили реконструйований легкоатлетичний сектор і відсвяткували відкриття стадіону «Авангард».

5 вересня відбулося свято фізичної культури та спорту, яке влаштували на честь завершення одного з етапів реконструкції стадіону. Відкрили святкування урочистою ходою представників усіх спортивних федерацій області та художніх колективів.





Після ходи до слова запросили дворазову учасницю Олімпійських ігор Надію Боровську, яка розповіла, що саме на «Авангарді» відбувалися її перші тренування. Легкоатлетка також висловила свої надії на те, що завдяки оновленому стадіону в нашій області з’явиться ще більше учасників Олімпійських ігор.

Вступні урочистості змінилися хвилиною мовчання, яка супроводжувалася піснею «Пливе кача» у виконанні «Піккардійської терції».


Після вшанування пам’яті загиблих героїв, ініціатор та спонсор масштабної розбудови стадіону Ігор Палиця звернувся до присутніх:

«Я сподіваюся, що на цьому стадіоні поки наші брати захищають державу, ми своїми досягненнями доведемо, що ми є найкращі», – сказав Ігор Палиця.

Не забули організатори і про історію стадіону. На екрані показали відео становлення «Авангарду». По оновлених історичних доріжках мали честь пробігти спортсмени, які й відкрили легкоатлетичну програму свята. У першому забігу на сто метрів перемогу здобув Владислав Оксенчук, який представляв команду СНУ імені Лесі Українки. А в забігу на тисячу метрів переміг бердичівський спортсмен В’ячеслав Олішевський. Переможцями бігової естафети теж стали гості нашого міста – рівняни.

 

Читайте також: Журналістам показали оновлений «Авангард»

Після спортивної частини розпочалася розважальна. Публіку веселили учасники ансамблю «Юність» та школи бойового гопака «Герць». Справжнім дивом для присутніх виявилася хореографічна композиція «Квіти Волині», у якій взяли участь більш як дві сотні талановитих дітей. 

Розігріта видовищним дійством публіка з нетерпінням чекала концертної програми. Розпочала її волинська співачка Галина Конах. Затим присутні мали змогу споглядати на Луцьк з висоти пташиного польоту на великих екранах.



Протягом усього свята гостей не лишали голодними. Люди із радістю носили з собою на трибуни каву, піцу, хот-доги чи інші смаколики, якими частували на території стадіону.

Читайте також: На оновленому стадіоні «Авангард» помер музикант «Піккардійської терції»

Коли ж на сцену вийшов гурт «Піккардійська терція», людей помітно побільшало. Правда, заповнені були лише сектори з 11 по 19. Інші ж, через своє бокове розташування, пустували. Розгледіти виконавців з трибун допомагали два великі екрани. Хто хотів хоч якось побачити улюблених співаків вживу, вдивлявся удалечінь, стоячи коло залізних ґрат. Фан-зона ж змушена була споглядати на спини своїх кумирів.

Поки наступний гурт «Антитіла» налаштовував інструменти, на трибунах створили «живе море», зробивши декілька «хвиль». Завершилось святкування феєричним виступом драйвого гурту «ТНМК».










































 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
07 Вересня 2015, 05:28
Наконец то Авангард стал стадионом. Красавец! Но нужно новый, современный.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром