Актори з Авдіївки покажуть у Луцьку інтерактивну виставу «Щоденник ельфа»

04 Квітня 2019, 17:04
1957

У Луцьку реалізовується культурний проект «Lutsk Junior Theatrе», учасниками якого є дитячий театральний колектив з міста Авдіївка Донецької області.

Він проходитиме з 4 по 10 квітня, – інформують на сайті Луцькради.

Проект започаткований благодійною організацією «Творчість заради життя» у листопаді 2017 року за підтримки Луцької міської ради з метою популяризації театрального мистецтва, налагодження творчих контактів дітей та молоді, зокрема, з особливими потребами, шляхом забезпечення їх доступу до формальної та неформальної культурно-мистецької освіти.

Сьогодні у міській раді відбулася зустріч виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Григорія Пустовіта із театральним колективом «Дивограй» з Авдіївки, який цьогоріч з допомогою волонтерів благодійної організації «Творчість заради життя»  візьме участь у постановці інтерактивної вистави «Щоденник Ельфа». У спілкуванні також взяли участь директор департаменту культури Тетяна Гнатів, керівник благодійної організації «Творчість заради життя» Наталія Журавльова, заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи №7 Авдіївської міської ради, керівник театрального колективу «Водограй» Лариса Савенко

«Чудово, що ви знайшли можливість приїхати до Луцька. Наше місто має величну історію, багату на визначні події. У Луцьку протягом багатьох століть жили представники різних національностей. У 1429 році Замок Любарта, який зараз є головною туристичною родзинкою, приймав З’їзд європейських монархів. Це говорить про одне: Луцьк уже в ті часи був важливим історичним та культурним центром Європи. Ми зберегли цю пам’ять, і сьогодні робимо усе можливе, аби з кожним днем місто йшло в ногу з часом, ставало комфортнішим, сучаснішим», – привітав гостей міста Григорій Пустовіт.

Як розповіла Наталія Журавльова, за період реалізації проекту наше місто відвідало 24 театральні колективи (понад 400 учасників) з різних регіонів України. Творчий колектив з міста Авдіївки побував у Луцьку минулого року. Результатом участі у проекті стала вистава «Філософська казка «Бути собою», яка була презентована колективом на фестивалі «Авдіївка ФМ» та визнана конкурсною комісією в номінації «Гран-прі». Цього року театральний колектив з Авдіївки за сприяння волонтерів БО «Творчість заради життя» презентує у Луцьку інтерактивну виставу «Щоденник Ельфа». Ця вистава побудована на актуально-важливих для підлітків темах, питаннях та проблемах, зокрема і родинних стосунків. Презентація вистави відбудеться у Луцьку 9 квітня 2019 року на сцені Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена за участі учнів школи, та в Авдіївці 1 травня 2019 року на головній сцені фестивалю мистецтв «Авдіївка ФМ».

Тетяна Гнатів також додала, що у дні перебування в Луцьку діти матимуть змогу побачити, як у нас триває підготовка до великодніх свят. Гості з Авдіївки матимуть можливість взяти участь у майстер-класах із писанкарства, відвідати інші цікаві заходи, знайти нових друзів.

Також в рамках реалізації проекту для учасників передбачені екскурсійні програми, майстер-клас з вивчення волинського танцю (на базі ансамблю «Волиняночка»), урок писанкарства у Луцькій художній школі та перегляд вистави «Дуже проста історія» Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром