Депутати Луцькради вважають, що Матіосу не місце у Генпрокуратурі

29 Вересня 2016, 10:00
1474 Джерело: radiosvoboda.org

Луцька міська рада відправила звернення до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою звільнити свого заступника – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Відповідний проект рішення прийняли на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 28 вересня.

Депутат Павло Данильчук розповів, що Анатолій Матіос працював в адміністрації президента Віктора Януковича і, ймовірно, був присутнім, коли там приймали рішення розігнати Майдан. Відповідно до закону «Про очищення влади» він не має права працювати та займати високі посади в правоохоронних органах України.

Депутати вважають, що Юрій Луценко повинен знайти на посаду заступника іншу людину. Крім того, Матіоса звинувачують у навмисному затягуванні розслідування військових злочинів, призначенні на посади військових прокурорів Західного та Південного регіонів України симпатиків сепаратистів, а також безпрецедентній дискредитації 51-ої механізованої бригади.

Нагадаємо, що наразі його перебування на посаді характеризується бездіяльністю в розслідуванні катастрофи літака ІЛ-76 та невдалих військових операцій в Іловайську, Амвросіївці, Дебальцевому. Досі не знайшли відповідальних за розкрадання зброї та її контрабанду в зоні АТО.

Депутати підтримали проект рішення більшістю голосів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром