Встановлення тимчасових споруд на периферійних вулицях поки не обмежать

29 Вересня 2016, 09:13
1769

Депутати міськради не підтримали проект рішення, який стосується заборони встановлення тимчасових споруд на 13-ти вулицях міста до затвердження відповідних схем.

Таке рішення прийняли у середу, 28 вересня, під час сесії міськради.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що заборона встановлення тимчасових споруд на центральних вулицях спонукала підприємців шукати місце на периферійних територіях.

Зокрема, йдеться про вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, Кравчука, Конякіна, Володимирську, Дубнівську, Федорова, Ветеранів, Окружну, Гнідавську, Потебні, Бенделіані, Станіславського та бульвар Дружби Народів.

Наразі схеми розміщення тимчасових споруд на цих вулицях ще не затверджені, тому поки що пропонували взагалі заборонити видавати дозволи на оренду.

Натомість, депутат Ігор Поліщук зауважив, що такі дії є надто радикальними, адже багато підприємців можуть втратити своє робоче місце. Проте нинішній порядок надання дозволів, каже депутат, є недосконалим, бо поставити тимчасову споруду може той, хто встиг першим.

Поліщук пропонує надавати землю під МАФи на конкурентних засадах. Яку споруду поставити, а яку – ні, обиратимуть за зовнішнім виглядом, сферою діяльністю та користю для міста.

У зв’язку з цим обранець громади пропонує створити робочу групу, яка б і зайнялася питанням розміщення тимчасових об’єктів.

У підсумку за проект рішення проголосувала меншість депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 13-ти вулицях можуть заборонити розміщення МАФів

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром