У Луцькому районі під час реставрації храму знищили пам’ятку архітектури

28 Вересня 2016, 12:16
фото ілюстративне 2283
фото ілюстративне

У одному із сіл Луцького району священнослужитель під час реставрації храму, побудованого у 1745 році, самовільно зніс частину огорожі, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

Про це інформує прес-служба поліції Волині.

У Луцькому відділенні поліції слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Депутат обласної ради у листі до поліції повідомив, що в одному із сіл Луцького району священнослужитель під час реставрації храму, побудованого у 1745 році, самовільно зніс частину огорожі, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини пригоди. Триває досудове розслідування.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром