Театральний майдан: фотостенд подовшає на 10 метрів

28 Вересня 2016, 11:18
1986

До 14 жовтня у центрі міста планують розширити стенд із фотографіями загиблих у АТО. На момент відкриття його довжина становитиме приблизно 17 метрів.

Про це повідомили під час зустрічі матерів загиблих та зниклих безвісти учасників АТО у вівторок, 27 вересня.

 «Якщо ми розширюємо фотостенд, то будемо це робити з благословення і з врахуванням думок родичів. Сьогодні я б хотів обговорити цю можливість, почути вашу пораду, щоб взяти її за основу для реалізації», - сказав на початку зустрічі перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Депутат міської ради та учасниця ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Майя Шостак розповіла, що розмову у міській раді вона ініціювала для обговорення вигляду фотостенду. Вона розповіла, що такий досвід роботи вже не новий, оскільки за допомогою подібної співпраці розробили Алею слави.

На попередніх зборах учасниці громадської організації вирішили, що фото лучан мають бути на окремому стенді.

«Вони тут народилися, проживали, навчалися, працювали, всі приходять їх провідувати. Ми не заперечуємо проти того, що окремим стендом буде Волинська область, і запропонували це продовжити біля нас другим стендом», - сказала голова ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан.

Доцільним визнали зробити поличку стенду трохи нижчою. Таким чином лампадки не закриватимуть нижній ряд фотографій і вони не будуть горіти, що відповідатиме правилам техніки безпеки.

Збором інформації про загиблих будуть займатися органи влади та сім’ї загиблих у співпраці.

«Луцька міська рада не хотіла б відповідати за повноту і достовірність інформації. Ми готові відповідати за родини, які пов’язані з Луцьком. Районні державні адміністрації та міські ради міст обласного значення будуть збирати офіційну інформацію про загиблих», - зазначив Тарас Яковлев.

Заступник міського голови розповів, що добудувати стенд планують до 14 жовтня, щоб відкрити його на день Покрови. Також у цей день проведуть ряд заходів на Алеї почесних поховань в селі Гаразджа на міському цвинтарі.

«Плануємо на території Меморіалу пам’яті по проспекту Перемоги встановити камінь, який буде анонсувати відкриття пам’ятника, що буде символізувати учасників бойових дій під час проведення АТО», - розповів заступник міського голови.

Завершили зустріч збиранням підписів під зверненням до міського голови Миколи Романюка, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика,  голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та депутата міської ради Майї Шостак з проханням виготовити стенд таким, яким його бачать саме родини загиблих.

                

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром