Журналістам показали оновлений «Авангард»

05 Вересня 2015, 17:23
4697

Реконструйована головна арена міста Луцька тепер зможе приймати змагання міжнародного рівня.

Тут облаштували легкоатлетичні сектори для таких дисциплін як біг на різні дистанції, біг з перешкодами, стрибки у довжину, висоту та з жердиною, метання списа, диска та молота. Загальна сума реконструкції стадіону ‒ понад 9 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час прес-конференції з нагоди відкриття стадіону «Авангард».


Презентували спортивний об’єкт засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, голова волинської Федерації легкої атлетики Володимир Рудюк та голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

«Багато було різних думок. Мені говорили, що в країні йде війна, що сьогодні не до цього, адже всі живуть фронтом і думають лише про те, як буде далі. Але я переконаний, що якщо країна воює, то це не означає, що народ не повинен ставати сильнішим, – зазначив Ігор Палиця.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов подякував спонсорам реконструкції за розвиток спортивної інфраструктури міста Луцька та зізнався, що він завжди вітає такі приклади приватної ініціативи.

«Чим більше подібних об’єктів буде у регіонах нашої країни, тим міцнішими ми ставатимемо. Це безумовно вклад у здоров’я нації, виховання підростаючого покоління. Ми робимо це для того, щоб український народ був сильний, міцний і мав можливість тренуватися та перемагати», переконаний Ігор Жданов.

За словами голови Федерації легкої атлетики України Ігора Гоцула, стадіон «Авангард» має стати потужною рушійною силою для економічного і для соціального розвитку міста та країни в цілому. Тому головна спортивна арена Луцька вже 24-26 вересня прийматиме перші всеукраїнські змагання з легкої атлетики.

«Також є намір і у 2016 році провести тут ще кілька змагань та навчально-тренувальних зборів. Зокрема, плануємо привезти до Луцька спортсменів нашої збірної, які готуватимуться до наступних Олімпійських ігор», поділився планами на майбутнє Ігор Гоцул.

Крім того, київські чиновники в якості арени для наступних міжнародних змагань запропонують світовій спортивній легкоатлетичній спільноті стадіон «Авангард».

Як розповіли під час прес-конференції, реконструкцію розпочали три місяці тому. Однак перед початком робіт був етап довгого та ґрунтовного планування та вивчення питання.  

«Потрібно робити або професійно, або ніяк. Ми хотіли не просто реконструювати стадіон, а створити справжню європейську арену, розповів голова волинської Федерації легкої атлетики Володимир Рудюк. – Тепер плануємо залучати не лише наших молодих спортсменів, а й легкоатлетів зі всієї України, особливо зі Сходу. Адже багато хто з них сьогодні втратив свої тренувальні бази».  

За словами Володимира Рудюка, федерація вже запросила до Луцька заслуженого тренера України з Донбасу.

«Наша обласна програма розвитку легкої атлетики містить у собі пункт про допомогу атлетам і тренерам, які у зв’язку з подіями у країні втратили не лише свою домівку, а й можливість зростати професійно. Ми запросили до Луцька заслуженого тренера України Олега Вегнера, який виховав чимало чемпіонів. І вже зняли для нього і його сім’ї квартиру за рахунок федерації. Без серйозних спеціалістів ми не досягнемо серйозних спортивних висот», переконаний Володимир Рудюк.

Після офіційної частини презентації оновленого «Авангарду», для представників ЗМІ влаштували екскурсію стадіоном. За словами виконавчого директора Фонду «Новий Луцьк» Ореста Маховського, в Україні це друга арена такого класу, перша знаходиться у Кіровограді.

«Тепер у Луцьку можуть відбуватися змагання різного рівня, за винятком чемпіонату світу та Олімпійських ігор, почав свою розповідь Орест Маховський. - Стадіон має 8 доріжок, для різних видів бігу. Покриття є сертифікованим та виготовлене швейцарською фірмою «Коніка», а роботи виконували спеціалісти із Чехії».

Керівники реконструкції не забули й про заходи безпеки, які спрямовані на збереження легкоатлетичних секторів стадіону у тому вигляді, який вони сьогодні мають. Наприклад, аби вберегти дорогі доріжки від файєрів футбольних фанатів, під час матчу на них стелитимуть спеціальне захисне покриття.

Варто зауважити, що стадіон обіцяють не закривати для місцевих спортсменів. На разі, «Авангард» чекає на міжнародну комісію, яка здійснюватиме сертифікацію спортивної арени.

Нагадаємо, що у вечір всіх лучан запрошують на святкове відкриття стадіону. З детальною програмою заходів, можна ознайомитися тут.





Ірина НОВОСАД

 

 

 

 

Коментарі
06 Вересня 2015, 01:41
бред какой то .... херня редкостная ... а крытый стадион я так понял никто не сделает ???? Вот нахрен сделали это уёбство ?
06 Вересня 2015, 02:41
*Папереднику-1*-чья бы не была желчь,которая Вами движет,бесспорно одно,Палица(невзирая на все негативы)для Луцка сделал в разы больше тех *властных танцоров* ,которым ..ца мешают.Хочется верить,что и данное им,ранее обещание построить бассейн на Театральном майдане будет выполнено.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром