Під Луцьком влаштували грандіозну велогонку

27 Вересня 2016, 10:09
5624

Уже вшосте на території Волині влаштовують змагання між любителями велоспорту, проте цьогоріч «Тур Волині» зібрав рекордну кількість учасників.

Шості  змагання між любителями велосипедного спорту відбувалися 25 вересня неподалік села Озерце. Проводили велогонку під егідою комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради». Головний організатор – майстер велоспорту, провідний професіонал спортклубу за місцем проживання «Одісей» Олег Хлопіцький.

Організатор розповідає – традиція проводити велогонки виникла не випадково. Вперше їх провели в знак пам’яті про загиблого гонщика Валерія Макарова, який свого часу був його вихованцем. Після цього професійні велогонщики та велолюбителі щороку збираються, аби зустрітися з колегами, обмінятися новинами та позмагатися у вмінні «крутити педалі».

«Перші гонки були організовані в честь пам’яті загиблого гонщика, чемпіона України по велокросу Валерія Маркова. Зараз ми проводимо гонку з роздільного старту на 10 кілометрів. Взяти участь приїхали люди з Львівської та Рівненської областей, приїхав також чемпіон світу Святослав Ковальчук», – розповів Олег Хлопіцький.

Традиційно переможців визначали у семи категоріях і цьогоріч ними стали:

В категорії дівчата почесне третє місце зайняла Юлія Дорошенко, друге – Олександра Логвинюк та перше – Ольга Віюк.

В категорії діти третє місце виборов Влад Поліян, друге – Іван Коледюк, а перше – Томас Марков.

У категорії МТБ за третє місце нагородили Владислава Романчука, за друге – Леоніда Музичука  та за перше – Сергія Ройко.

У категорії до 45 років третє місце отримав Олександр Кудрик, друге – Василь Набока, а перше – Клекоцюк Володимир.

У категорії 45-55 років третє місце зайняв Олег Романчук, друге – Юрій Тимцо, перше – Володимир Корольчук.

У категорії 55-65 років за третє місце нагородили Володимира Шелеста, за друге – Миколу Соболєва і за перше – Йосипа Пазяка.

У категорії 65+ участь взяли тільки два учасники. Тож друге та перше місця розділи між собою Юрій Копачевський та Святослав Ковальчук відповідно.

Проте без приємних бонусів не залишився жоден з учасників. Протягом всієї гонки велосипедистів пригощали гарячим чаєм та смачним гостинцями від спонсорів.

Учасника кажуть – гонка вдалася на славу. Олег Романчук приїхав разом з сином з Червонограду Львівської області.  Чоловік розповідає – велоспортом захопився три роки тому і передав хобі сину. Цього року на «Тур Волині» потрапили вперше і одразу ж зайняли призові місця в різних вікових категоріях. Результатом батько та син задоволенні і переконують, що наступного року приїдуть вже за першими місцями.

Цього року участь у гонці взяло 50 учасників, проте організатори сподіваються, що з кожним роком «Тур Волині» ставатиме все популярнішим і невдовзі мають надію організувати багатоденні змагання. 






























1









 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром