У Луцьку та районі зафіксували перші порушення на виборах

31 Березня 2019, 09:54
Фото ілюстративне 2813
Фото ілюстративне

У селищі Торчин Луцького району на дільниці №070489, під час вкидання контрольних листів у виборчі скриньки, спостерігачі, окрім спостерігача «ОПОРИ», розписалися на листах  у місці, де мали  ставити свої підписи  члени виборчої комісії.

Також у «день тиші» та станом на 7:00 31 березня спостерігачі Громадянської мережі «ОПОРА» виявили приховану агітацію, виконану в стилістиці попередніх агітматеріалів трьох кандидатів у Президенти, у межах округів №19, №20, №22 та №23, — повідомили в організації.

Зокрема, це були матеріали з прихованою агітацією, виконані із застосуванням схожих шрифтів, кольорової гами, розміщення тексту на площині тощо щодо агітматеріалів, які кандидати використовували у рамках своїх кампаній. Зокрема, на рекламних площинах помітили  матеріали із гаслами «Виходь за рамки», а також «Не втрать ще 5 років. 31 березня!». Зазначимо що білборди з останнім гаслом виявили наразі лише на території округу №23.

Також на низці сітілайтів та білбордів виявляли приховану агітацію, виконану у стилістиці ще двох кандидатів у Президенти. Йдеться по сітілайти із гаслом «Змінюй» та білборди «Думай» у вказаних округах.

Відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Також відповідно до частини 17 статті 64 цього ж Закону публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняється. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.

Також, станом на 07:30 ранку 31 березня, спостерігач «ОПОРИ» на дільниці №070366 у селі Доротище Ковельського району (округ №21) зафіксував, як принаймні двом особам виписували посвідчення на порожніх проштампованих бланках від ОВК просто у приміщенні дільниці.

Читайте також: Чи свідомо лучани підходять до вибору Президента

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром