Поліція нагадує: у суботу – «день тиші»

29 Березня 2019, 20:19
у суботу - день тиші 2886
у суботу - день тиші

Згідно з вимогою ч. 2 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів, тобто 29 березня.

Про це йдеться в повідомленні прес-службі поліції Волині.

Окрім того, ч. 17 ст. 64 цього ж закону, визначено, що публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняється. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, передбачена відповідальність відповідно до ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення. Зокрема, санкція цієї статті визначає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Чи свідомо лучани підходять до вибору Президента

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром