У Луцьку офіційно визнали перших добровольців АТО

29 Березня 2019, 00:11
1817

Бійці – добровольці російсько-української війни – у Луцьку отримали перші посвідчення. Офіційне вручення яких відбулось у Волинській облраді.

Про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

На виконання рішення Волинської обласної ради «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні», відповідні посвідчення вручали бійцям – добровольцям посадовці на чолі з першим заступником голови обласної ради Олександром Пирожиком.

На жаль, на державному рівні, надати такий статус бійцям не вдалось. Як каже Олександр Пирожик,  на відповідний надісланий запит із Києва отримали відповідь, що подібне не передбачено чинним законодавством. Тому у 2018 році обласна рада і прийняла таке рішення, аби хоч в межах області відзначити бійців.

Планувалось вручити 20 посвідчень. Наразі посвідчення отримали 14 бійців, так як 3-є і нині знаходяться в зоні бойових дій, інші з певних обставин не змогли приїхати. Тепер з такими посвідченнями бійці зможуть отримати відповідні пільги в межах області.

Читайте також: У Луцькому районі атовці закликали підтримати Православну Церкву України

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39