«Аби «насолити» комусь, нехтуєте інтересами більше 40 000 мешканців Луцька», – луцький юрист до Ігоря Поліщука

28 Березня 2019, 17:22
2508

Луцький юрист Валентин Хаймик висловив свою точку зору стосовно прояву політичних ігор під час засідання останньої сесії Луцької міської ради.

Власні спостеження він опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Вчора на засіданні сесії Луцької міської ради став свідком чергового прояву політичних ігор.
Після обіду депутати «укропівської більшості», поки в зал засідань не встигли повернутись опозиційні депутати, швидко розпочали розглядати проекти і буквально за 5 хвилин розглянули 5 проектів», – повідомив Валентин Хаймик.

Також він додав, що найцікавішим було голосування за проект рішення про підтримку ініціатив мешканців «округів без депутатів», автором якого є Андрій Покровський. 

«Депутати наголосили, що доповідати не потрібно, питань до проекту немає і перейшли до голосування. Для мене цілком логічно, що якщо нема ні зауважень, ні претензій до проекту, бюджетна комісія дала позитивний висновок, то проект мав би бути підтриманий. Але що я бачу на табло – 18 голосів і рішення не прийнято», – додав юрист.

Та описав ще одну ситуацію:

«Далі ще цікавіше. Микола Яручик закликає колег почекати 2 хвилини з повторними голосуваннями, щоб заслухати автора проекту Андрія Покровського. Проте радник міського голови Ігор Поліщук категорично наполіг, щоб проект поставили на повторні голосування. Для чого? А все дуже просто. Згідно Регламенту, якщо проект за перше голосування не набрав 22 голоси депутатів, то можна проголосувати ще 2 рази повторно. Якщо і після повторних голосувань не набрано більшості голосів, то проект не підтриманий і на цій сесії більше не розглядається. Так і відбулося вчора: два повторні голосування дали 17 та 15 голосів. Відповідно рішення не прийнято».

Валентин Хаймик зізнався, що найбільший подив у нього викликала реакція радника Ігоря Поліщука після цього.

«Пан радник дуже радісно відреагував, що вдалося «зарубати» проект. Навіть до свого колеги Микити Рабана звертався з чимось на кшталт: «Правда, круто проголосували за проект Покровського. Отак три рази підряд…». В мене питання: що це було і як це розуміти? Це якщо ти депутат не з «укропівської більшості», то твої проекти автоматично не голосуються?», – поцікавився юрист.

Та звернувся до Ігоря Поліщука:

«Аби «насолити» комусь, відбувається нехтування інтересами більше 40 000 мешканців Луцька. Такими діями, граючись в політику, Ви насміхаєтесь з лучан, які чекають на допомогу».

Коментарі
29 Березня 2019, 00:48
ЖИДОМАСОНІВ НА СМІТНИК ІСТОРІЇ
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром