Зеленський фактично зізнався в намірі ліквідувати всі досягнення щодо української мови, культури, національної безпеки, – Лапін

28 Березня 2019, 14:35
2089

Заявляючи  про необхідність ведення російськомовної інформаційної війни на окупованих територіях, Зеленський, фактично, відверто зізнався в намірі вести переговори з терористами і ліквідувати всі досягнення українців за 5 років у сфері захисту української мови, інформаційного простору, культури, національної безпеки.

Про це пише народний депутат Ігор Лапін в своєму блозі на censor.net.ua, – повідомляє ВАР.

«Хоча я цілком припускаю, що він сам не помітив, що зізнався», – зауважив парламентар.  

«Я допускаю, що для Зеленського така проста логіка недоступна, але все ж хтось мусить бодай до його виборців донести і пояснити на пальцях: українцям не пояснюється, що вони українці приналежні до України ні китайською, ні англійською, ні французькою. Українців залучається до українського світу і української держави виключно українською мовою, українськими новинами, українським кіно і українськими жартами. Навіть доволі тупенькими жартами – хоча, звісно, не настільки тупими, як в Зеленського, – написав народний обранець.

Ігор Лапін наголосив на тому, що саме це і створює український простір, і відчуття приналежності до нього. Але точно не тупі російськомовні жарти, при тому щодо України. Чи Зеленський хоче когось переконати, ніби приниженням України і українців російською мовою він насправді формував в когось відчуття приналежності до України і патріотизм?

«Це дійсно питання національної безпеки: поширення україномовного українського продукту на тимчасово окуповані терени. Щоб тамтешні лояльні громадяни не почувались окремішніми, неукраїнськими. Ми вже всі мали не одну нагоду впевнитись, що українську мову вони всі як мінімум чудово розуміють, а за мінімальних, але послідовних зусиль починають цілком пристойно нею розмовляти», – зазначив політик.

Лапін пояснив, що зрештою, це основи теорії агітації і пропаганди: якщо тобі треба втримати у власному ідеологічному просторі своїх громадян, то мусиш створювати для них патріотичний продукт власною мовою. А от, якщо тобі треба вплинути на чуже населення на ворожій території – тоді ти створюєш пропаганду їхньою мовою. Населення тимчасово окупованого Донбасу, а також Криму, про котрий Зеленський демонстративно забуває, – це все ж явно не чуже населення. Звісно, за винятком вже заселених за 5 років резидентів ворога. Хоча Зеленський до всіх пропонує ставитись як до чужинців і ворогів.

Так, на окупованих теренах вистачає колаборантів, вже є скількись тисяч резидентів РФ, але основна маса населення цілком лояльна до України. Бо вже наїлась «русского міра». Ці люди не припиняють сподіватись на повернення в Україну. Відповідно, не варто демонстративно відділяти їх від українського загалу застосуванням виключно російської мови в ідеологічній продукції для них», – додав він.

«І це ще один з дуже багатьох моментів, чому компетентності Зеленського і його групи підтримки не вистачить для обов’язків президента України», – підсумував Ігор Лапін.

Коментарі
28 Березня 2019, 18:52
Брудні маніпуляції від Лапіна. Шкодую, що підтримала його у 2014 році в депутати до ВР. Наступного разу у нього не буде шансів від Луцька.
29 Березня 2019, 10:22
Він є викиднем від Сашки Долара
29 Березня 2019, 10:26
Від того що пошлють на ... українською нічого не зміниться
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром