Гроші і дороги: про що балакали на сесії Луцькради

27 Березня 2019, 23:01
1464

Сесія Луцької міськради сьогодні, 27 березня, минула навдивовижу спокійно і без конфліктів.

Що сьогодні підтримували і які проекти відхилили – у сюжеті Сфера-ТВ.

Відкривав сьогоднішнє пленарне засідання традиційно блок земельних питань. Були серед них і дискусійні. До прикладу, більшість не виявила бажання поновити договір оренди землі ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536»

За проханням депутата Юлії Вусенко цей проект поставили на повторне голосування, мовляв, цей забудовник відзначений четвертим, як той, хто сплачує найбільші податки і наповнює бюджет міста. Проте владна більшість з відомих лише їм міркувань проект знову не підтримали.

Серед ключових сьогоднішніх питань – великий звіт про діяльність луцької влади за минулий рік.

Щоправда, на думку деяких депутатів-опозиціонерів є і недоліки, хоча б в частині ремонту доріг на окремих вулицях Луцька. Є певні недоліки, - погоджується секретар міськради Григорій Пустовіт, але проект, мовляв,  ще не завершений.

Зацікавило депутатів і інше наболіле питання - щодо підприємства «Луцьктепло» та відповідних платежів європейським фінансовим інституціям. Тож Андрій Покровський озвучив пропозицію  надати бюджетній комісії та всім депутатам всі графіки зобов’язань на 2019-2020-ті роки по роботі з європейськими партнерами.

Таке трактування проблеми платежів видалось необ’єктивним Григорію Пустовіту. Він каже: дійсно, в останній момент приймали рішення, але не все залежить від міської ради.

Коли ж підприємство не змогло самостійно сплатити борг, директор КП «Луцьктепло» звернулась в міську раду, котра  виступає гарантом за цією програмою.

Читайте також: У Луцьку програму «округи без депутатів» обіцяють дофінансувати

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром