Абітурієнтів СНУ імені Лесі Українки нарешті посвятили у студенти

04 Вересня 2015, 16:41
4697

Понад три тисячі вступників стали студентами.

Сьогодні, 4 вересня, відбулося інавгураційне відкриття навчального року. Розпочалося свято о 10 годині біля головного корпусу університету. Уже майже студенти ховалися від вранішнього дощу під мантіями та академічними капелюхами.



Першокурсників освятив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Помолившись, владика «по-модному» благословив новоспечених студентів англійською мовою.



Після чого вже освячені новобранці пройшлися містом урочистою ходою.


Така кількість студентів «у чорному» привертала увагу перехожих. Люди виглядали із вікон квартир, виходили надвір, покидали ремонтні роботи і фотографували винуватців свята.

З вигуками: «Слава Україні – Героям слава!» колона відправилась до університетського стадіону «Спортивне ядро». Тут і почалася урочиста церемонія посвяти у першокурсники. Новобранці склали обітниці і тричі хором промовили «Присягаємо».

Дати своє напутнє слово і привітати «посвячених» першокурсників взявся ректор СНУ імені Лесі Українки. Ігор Коцан порадив студентам бути оптимістами, адже саме вони керують світом.

Вітальну естафету  перейняв голова наглядової ради університету.

«Щоб ви ставали найкращими, найцікавішими для тих, хто потім братиме вас на роботу», – виголосив Ігор Палиця.

Від імені міського голови привітав студентів секретар Луцької міської ради. Сергій Григоренко передав вітання від Миколи Романюка, який зараз у відрядженні в Німеччині. Після чого, заглянувши у майбутнє, промовив:

«Ваша доля складеться по-різному: хтось закохається і ще на першому курсі створить сім’ю, хтось заб’є на навчання і з головою зануриться в політичну діяльність, а хтось стане науковцем», – сказав Сергій Григоренко.

Розважали присутніх піснями у виконанні студентів Інституту мистецтв. Новоспечені студенти радісно підкидали капелюхи і відпустили у небо синьо-жовті кульки.

Тепер стадіон, на якому зробили тисячі селфі у мантіях чекатиме першокурсників для нових звершень у спорті.



































 

Стежила за посвятою Оксана ВЛАСЮК

Фото Павло Березюк

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром