Через низькі зарплати із Луцька виїжджають медсестри та вчителі

26 Березня 2019, 08:15
2021

Через невисокі зарплати у Луцьку бракує фахівців у галузях освіти та медицини.

Про це йдеться у сюжеті Сфера ТВ.

Освітяни, медики, покидають країну, шукаючи кращого заробітку за кордоном. В результаті - дефіцит кваліфікованих спеціалістів у галузях. На думку депутата Луцької міськради, голови профільної комісії Бориса Смаля, один з варіантів вирішення проблеми – виділення коштів з місцевого бюджету.

Підтримати освітян і медиків – просто необхідно, без них місто не зможе повноцінно функціонувати, - каже Борис Смаль.

Щодо освіти, як зазначає начальник галузевого управління муніципалітету Зіновія Лещенко, минулого року, при обговорені цього питання, разом з департаментом фінансів та бюджету міста, прийшли до висновку, що необхідне підвищення зарплати вчителям-предметникам.

А от депутат Луцької міської ради Андрій Покровський, каже, що бюджетне навантаження для Луцької громади після такого зростання видатків може бути надмірним. Відтак, він поцікавився, чи є в бюджеті резерви, аби виділити необхідну суму.

Стосовно медицини, то протягом двох останніх років тут теж відчувається  дефіцит середнього медичного персоналу (переважно медсестер). Середня зарплата фахівців цього рівня у місті становить 5056 гривень. У медиків первинної ланки з 1 січня значно підвищився рівень зарплати, оскільки вони працюють за договорами з Національною службою здоров’я.

Детальніше - у відео.

Читайте також: У Городищенської громади забрали майже два мільйона гривень

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром