Депутати вимагають звільнити заступника генпрокурора України

23 Вересня 2016, 14:01
1924 Джерело: rian.com.ua

У Луцькраді підготували проект рішення, де вимагають звільнення заступника генерального прокурора України, головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 23 вересня.

У зверненні повідомляють, що кар’єра Матіоса розпочалася за правління екс-президента Віктора Януковича. Наразі його перебування на посаді характеризується бездіяльністю в розслідуванні катастрофи літака ІЛ-76 та невдалих військових операцій в Іловайську, Амвросіївці, Дебальцевому. Досі не знайшли відповідальних за розкрадання зброї та її контрабанду в зоні АТО.

Крім того, стверджують ініціатори проекту, журналісти провели ряд розслідувань та виявили статки, походження яких Анатолій Матіос не зумів пояснити. А це у свою чергу говорить про їх корупційну складову. Відтак депутати вимагатимуть звільнення заступника генпрокурора та розслідування фактів його бездіяльності.

Члени комісії підтримали звернення, проте остаточне рішення приймуть депутати на пленарному засіданні сесії.

Коментарі
23 Вересня 2016, 17:29
скоро будемо приймати рішення кому йти в туалет. а кому ні , подивіться на себе спочатку, як ви живете
23 Вересня 2016, 19:00
Дуже цікавить розслідування цього бравого прокурора про замах на Шокіна.Сам придумав,сам розслідував,сам лапшу суспільству вішав про тепловізор,а тепер вже сам і забув.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром