«Позиція міської ради має прозвучати», – депутат про рішення польського сейму

23 Вересня 2016, 13:50
1541 Джерело: i.lb.ua

Депутат Луцькради вважає, що Луцьк, як центр Волинської області, зобов’язаний показати свою незгоду з рішенням польського сейму про визнання подій на Волині геноцидом.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 23 вересня.

Нагадаємо, що на розгляд сесії міськради уже виносили звернення до парламенту про засудження дій польського сейму, проте тоді депутати не підтримали проект рішення. Однак депутат Луцькради Микола Федік вважає, що рішення сейму торкається не тільки честі та гідності українців.

Під час подій 1943-1945 років поляки володіли землями і матимуть юридичні підстави для повернення тих територій, або для грошової компенсації. «Вважаю, що ми повинні задекларувати свою позицію і позиція міської ради, як центру області має прозвучати», – підсумував Микола Федік.

Окрім того депутат Микола Собуцький зауважив, що на території Польщі потрібно відкривати меморіальні комплекси на місці загибелі українців. Він розповів, що в одному з польських сіл такий комплекс є, проте він і досі ніким не визнаний, оскільки польській стороні це не вигідно.

«Той комплекс досі не відкритий. Його не відкрив Ющенко, а Януковичу було не до того», – розповів депутат.

Члени комісії підтримали проект, проте остаточне рішення приймуть депутати на пленарному засіданні сесії міськради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром