Тролейбусники скаржаться на невиплату премій

23 Вересня 2016, 12:00
1638

Водії Луцького підприємства електротранспорту стверджують, що їм не нараховують премій, а керівник запевняє – премії зняли за порушення правил перевезення пасажирів.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 23 вересня.

До міської ради надійшло звернення від водіїв Луцького підприємства електротранспорту про те, що премії водіям не нараховують та немає нормативів її заняття. Окрім того, водіям не виплачуються оздоровчі.

Директор підприємства Ігор Грицюк запевняє, що усі рішення щодо депреміювання працівників приймаються на основі трудового договору та чинного законодавства. А усі стягнення накладаються з метою підвищення трудової дисципліни на підприємстві. Окрім того, він запевнив – заробітна плата працівникам виплачується вчасно, а премія знімається керівником не одноосібно, а колегіально на засіданні балансових комісії.

«Я не готовий відвідувати депутатські комісії щодо кожного стягнення. Ми сервісна компанія, яка надає послуги. Основним для керівника підприємства є надання безпечних послуг», – підсумував Ігор Грицюк.

Натомість водій ЛПЕ пані Оксана стверджує: премії знімають нечесно і не враховують того, як водій працює. Вона визнає, що зупинила тролейбус у невстановленому для цього місці, проте зауважує – за те, що підібрала пенсіонерку на повне депреміювання не сподівалася.

«У мене графа премії зовсім відсутня. Якщо я наїздила більше норми, мені нараховується премія. А за те, що я підібрала пенсіонерку, мені зняли 100% премії», – зазначила водій тролейбуса.

Депутати взяли до уваги звернення водіїв та обіцяли розібратися у питання детальніше.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024