У Луцьку встановили контейнери для сортування сухого й вологого сміття

25 Березня 2019, 12:03
контейнери встановили у двох мікрорайонах 3130
контейнери встановили у двох мікрорайонах

У двох мікрорайонах Луцька встановили експериментальні контейнери для роздільного збору сміття.

Про це в себе на сторінці у Facebook написав заступник міського голови Григорій Недопад.

«Наголошуємо на необхідності долучатися до переходу на сортування сміття, розділяючи його на суху і вологу фракції і викидаючи у сміттєві баки з відповідним маркуванням. Сортувати потрібно всього лише на дві фракції – суху і вологу, окремо – пластик», – йдеться в його дописі.

Недопад зауважує, що поки що лучани здебільшого ігнорують сортування сміття.

«Якщо пластикові пляшки викидають окремо, то про розділ на суху і вологу фракції практично не йдеться. Невтішний результат, враховуючи те, що в Луцьку ми запустили роботу нової сміттєсортувальної лінії, куди сміття має доставлятися переважно відсортованим. Проте наразі цього не відбувається, а сортувальна лінія постійно перевантажена, оскільки туди зводиться несортоване сміття, яке мусять розбирати вручну працівники. У результаті весь процес затягується, а сама лінія зазнає надмірного навантаження», – розповідає посадовець.

У тих районах, де контейнери вже встановили, відновлять роботи з інформування лучан, а також продовжать встановлення смітників для відсортованих відходів.

«Іншого шляху, ніж перехід до сортування, ми не розглядаємо. Звісно, хотілось би швидшої реакції, розуміння та підтримки з боку місцевих мешканців», – пише Недопад.

Читайте також: У Луцьку відновлюють старі тролейбуси

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром