Краєзнавець Ігор Левчук закликає рятувати Луцьк від тих, хто його охороняє

04 Вересня 2015, 12:40
3512

Усе частіше місцеві владці починають говорити, що місту взагалі не потрібний жоден заповідник.

Останнім часом від представників міської влади можна почути думку, що треба ліквідувати межі історико-культурного заповідника в Старому місті. Лишити тільки основні об’єкти, які мають особливу вагу, а решту дати можливість приватизовувати.
 

«Узаконити всі самобуди, яких там 100%, втулити всі «блатні» проекти, які тільки вдасться втулити – наразі відбувається галопуючий нахабний наступ на старе місто. По кожній ділянці, по кожному об’єкту, який сьогодні хочуть вивести за межі заповідника, можна розказати цілу історію, підтверджену документами: хто, за скільки і кому допоміг збудуватися», – коментує ситуацію Ігор Левчук.

У місті ширяться чутки, що однією з причин такого «старання» забрати межі старого міста є Центральний ринок, який поки фактично розташований у заповідній зоні.

Це надзвичайно ласий шматочок, за який багато років воюють всі, кому не лінь, каже  краєзнавець.

«Пам’ятаю, скільки пропозицій було ще і за часів минулого мера, різні корупційні «під’їзди» українських і навіть неукраїнських фірм, які хотіли там втулити черговий торговий центр. Наміри не змінилися. Ніхто не збирається робити якісь кроки для Луцька туристичного й історичного, а просто хочуть цю ділянку забудувати».

Чи є ще шанси врятувати архітектурну, історичну та культурну спадщину Луцька, читайте в інтерв’ ю з краєзнавцем Ігорем Левчуком.
 
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39