У центрі Луцька покажуть драйвову та сучасну науку

22 Вересня 2016, 16:42
2584 Джерело: www.lvivpost.net

21 вересня 2016 року у приміщенні коворкінг-центру «Репортер» відбулась прес-конференція за проектом «Наукові Пікніки в Україні» у Луцьку.

Про це інформує прес-служба Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив

Захід відвідали представники засобів масової інформації та команд-учасниць.

Родзинкою зустрічі стала демонстрація прямо під час прес-конференції хімічного досліду співробітницею хімічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Іриною Мазурець. Всі присутні змогли  спостерігали виверження вулкана й гроші, які, виявляється, не горять.

Організатори та учасники згадали історію проекту, розповіли про інші міста, де відбуваються Наукові Пікніки, поділились планами на майбутнє, в тому числі – мрією про те, що даний проект можна зробити всеукраїнським, залучати учасників зі всіх куточків України, і навіть з-за кордону, оскільки участю у Пікніках зацікавились представники Грузії.

Організатори познайомили присутніх із переліком учасників (а їх більше 30 організацій), зі специфікою їх дослідів та майстер-класів, а це сфери: хімії, фізики, робототехніки, біології, фізичної культури, психології, механіки тощо. Крім того, на Пікніках буде безліч майстер-класів на творчу тематику: малюнки вовною, виготовлення ляльок-мотанок, малювання на камінні, паперова пластика, фітодизайн, боді-арт та інші.

В одному місці – на Театральному майдані міста – можна одночасно побачити таку кількість ентузіастів, науковців, ініціативних та творчих людей, які працюватимуть та насолоджуватимуться своєю працею в цей день для Вас та ваших дітей. Під час заходу їм можна задавати будь-які питання, з’ясовувати походження того чи іншого явища, його суть та специфіку а, головне, долучатися, виготовляти, пробувати, змішувати, нюхати, розбивати і складати під керівництвом цих дивовижних людей.

Волинській Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив дякує партнерам, без яких даний захід був би неможливим, а саме: Управлінню у справах освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради, Волинському обласному центру зайнятості.

Запрошуємо мешканців та гостей міста на свято науки у форматі гри!

Тут буде на що подивитись і малюкам, і підліткам, і дорослим!

Початок заходу 25 вересня 2016 року о 12:00 на Театральному майдані міста Луцька.



 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024