Інспектора ізолятора підозрюють у пособництві злочинцеві

22 Вересня 2016, 14:05
1815

Оголошено про підозру інспектору ізолятора тимчасового тримання, за пособництва якого з-під варти втік особливо небезпечний злочинець.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волиньскої області.

Прокуратурою Волинської області в ході розслідування кримінального провадження за фактом пособництва службовими особами Луцького ізолятора тимчасового тримання у втечі з-під варти підозрюваного у вчиненні розбою громадянина оголошено про підозру інспектору-черговому ІТТ.

Встановлено, що втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення  слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб.

Двічі впродовж  доби – увечері 15 вересня та в ніч на 16 вересня 2016 року – розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб.

За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно  формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї.

Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги.

Внаслідок цього зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні з боку службових осіб ІТТ та відсутності у них зброї й реалізував свій злочинний намір.

Нагадаємо, вночі 16 вересня цього року, заволодівши у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами схожими на гранату та пістолет, погрожуючи їх застосуванням, він змусив беззбройних конвоїрів не чинити опору та утік з-під варти.

Нині у провадженні триває досудове розслідування.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром