Перемоги: відкрили унікальний центр енергоефективності

22 Вересня 2016, 13:02
3258

На проспекті Перемоги,12 запрацював центр енергозбереження та енергоефективності, де кожен лучанин матиме змогу отримати консультацію щодо впровадження енергоощадних заходів у своїй квартирі та своєму будинку.

Відкриття центру відбулося у четвер, 22 вересня.

На відкриття завітали міський голова Микола Романюк, представники міських ОСББ та компаній, які допомагають впроваджувати енергозберігаючі технології.

Керівник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук розповів, що тільки завдяки тісній співпраці апарату міськради та Ради голів вдалося відкрити центр, який немає аналогів в Україні. Центр має меті допомогти тим мешканцям міста, які хочуть впровадити енегргозберігаючі заходи у власних домівках, проте ще не знають, як правильно це зробити.  

«Сьогоднішній центр енергоефективності – це те місце, де розпочинається розбудова і навчання наших лучан і не тільки лучан. Що потрібно робити з нашими будинками, як бути ефективними власниками своїх квартир та будинків», – зауважив Роман Бондарук.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто був причетний до створення Центру та зауважив, що це важливий крок, який допоможе містянам навчитися економити тепло, а отже і власні гроші.

«У зв’язку з тим, що зараз ціни на енергоносії ми не встигаємо перерахувати, як вже знову потрібно перераховувати. Вартість зростає, а люди не знають, що можна зробити, і як це робити. Діяльність такого центру надасть можливість отримати консультацію щодо впровадження енергозберігаючих технологій в помешканні», – зауважив мер міста.

Розповів про важливість новоутвореного центру і голова Обласної Ради голів ОСББ Петро Лавринюк. Він переконаний, що Центр є унікальний тим, що буде не тільки консультувати мешканців, а й зуміє об’єднати зусилля усіх, хто зацікавлений в тому, аби будинки та місто стали енергонезалежними.

«Центр створений на базі громадського руху ОСББ і таких аналогів зараз немає. Він унікальний тим, що буде надавати конкретні консультації про те, що можна зробити в конкретній квартирі та в цілому будинку. Центр хоче об’єднати представників різних компаній енергоефективного обладнання. Щоб тут утворилася реально діюча модель, коли поєднані місцеві ресурси, ресурси держави, ресурси банківського сервісу та зусилля  людей і компаній, які виробляють це обладнання», – розповів Петро Лавринюк.

Керівником центру став Тарас Заремба, який разом з двома помічницями надаватиме консультації населенню.

























 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024