У Луцьку змагалися дебатери зі всієї України

21 Вересня 2016, 18:14
1802

У Луцьку відбувся всеукраїнський дебатний турнір.

17-18 вересня до Луцька з’їхалися дебатери з усієї України, аби взяти участь у турнірі «Волинська толока» та позмагатися за право участі у Чемпіонаті України.

Серед учасників – Луцьк, Острог, Дніпро, Одеса, Київ, Львів, Івано-Франківськ, Суми, Кролевець, Ірпінь, Чернівці. Загалом 24 команди.

Відбулося дійство у ВОУНБ імені Олени Пчілки.

Протягом турніру було відіграно 5 раундів. Згідно з правилами гри, у раунді бере участь 4 команди, які діляться на опозицію та уряд. За 15 хвилин до початку гри судді оголошують тему. Протягом цих 15 хвилин команди-учасники підготувати аргументи та контраргументи, аби переконати суддів, суперників та присутніх у правильності своєї позиції. Доповідь триває 6 хвилин.

Дебатували на теми нової стипендіальної реформи, розробок, пов’язаних із суттєвим продовженням життя людей, можливості страхування фінансових операцій та інше.

За результатами ігор перемогу отримала збірна команда Луцька та Києва «БограчНапалм» (Тарас Мороз та Борис Пікалов). Борис також виборов звання топ-спікера турніру. Найкращим суддею було названо дебатера з Києва, члена команди «Маца по-киевски» Ар’є Мору.


 

Організаторами заходу виступили: ГО «Брейншторм», Волинський осередок Федерації дебатів України та студрада СНУ імені Лесі Українки.

«Дебати в першу чергу вчать людей системно мислити і бачити проблему з різних сторін, тому що іноді тобі випадає позиція, коли ти граєш проти своєї думки,вчать висловлюватись, аргументувати, толерантно ставитися до думки інших і швидко знаходити відповіді у кризових ситуаціях», – прокоментував важливітсь дебатів організатор турніру, голова Волинського дебатного осередку Антон Євтушок.

Організатори закликали молодих людей долучатися до діяльності Волинського дебатного клубу, вчитися і в майбутньому брати участь у подібних турнірах.


















 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024