У Луцьку діти думали, як вирішити проблеми лісу

21 Березня 2019, 14:03
лісівничо-молодіжна наукова конференція 2204
лісівничо-молодіжна наукова конференція

У Луцьку пройшла лісівничо-молодіжна наукова конференція з нагоди Міжнародного дня лісу «Відтворення, охорона і раціональне використання лісових ресурсів».

21 березня на захід, який відбувся за ініціативи Наукової ради при Волинському ОУЛМГ, запросили членів Наукової ради, науковців, студентів, вихованців учнівських лісництв, педагогів та лісівників.

Зі своїми проектами виступили учні та студенти навчальних закладів Волині.

«Девіз цього року «Вчимося любити ліс», тому ми намагаємося максимально залучити молодь до вивчення лісогосподарства та природоохоронної діяльності. Наразі учні самі намагаються більше вникати в ці процеси, бо кожен думає, яке їх чекає майбутнє», – сказав начальник відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс.

Він додав, що триває тісна співпраця лісогосподарських підприємств з обласним управлінням, а також діють більше 50 учнівських лісництв, екологічний центр та інше.

Студентка І курсу Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька Марія Зінчук поділилася своїми враженнями від конференції.

«Це перша моя конференція, куди я приїхала поділитися своїми думками. Сьогодні презентую проект на тему «Короїд наступає». На мою думку, актуальність теми полягає в тому, що вихід із ситуації досі не можуть знайти», – розповіла Марія.

До слова, на заході також розглядали такі теми, як використання безпілотних апаратів у лісовому господарстві, аналіз садо-паркового мистецтва Волині, динамічні процеси в лісах ДП «Шацьке УДЛГ» та інші.




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром