Поліція завела кримінал на мучителів тварин

21 Вересня 2016, 12:09
1454

Слідчі Луцького відділу поліції відкрили за фактом жорстокого поводження із тваринами кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального Кодексу України.

Про це інформує прес-служба поліції Волині.

Як встановили правоохоронці, над кошеням знущалися 18-річна та 20-річний жителі Луцька. До слова, хлопець у минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (Жорстке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або арешту строком до шести місяців.

Нагадаємо, переселенка з Луганська разом із своїм другом знущалася над твариною, записавши процес на відео та розповсюдивши в Інтернеті. Лучани у соцмережах навіть погрожували вчинити самосуд над живодеркою.

Згодом виявилось, що дівчина - активістка руху «Іскра», який встиг прокоментувати ситуацію та зобов'язався змусити переселенку прибирати КП «Ласка». До того ж, «зірка» соцмереж виявилась прихильницею так званого «русского міра», що й демонструвала у Instagram.

20 вересня, близько десяти членів «Самооборони Волині», учасників АТО та просто небайдужих громадян завітали до Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, де навчається Любов Таропіна, аби поспілкуватися з викладачами дівчини. У результаті їй порекомендували звернутися до психіатра.

Небайдужим лучанам вдалося зустрітися з учасником скандального відео Юрієм Гнатюком. У міськвідділі він поводив себе неадекватно та «кидався» на людей. Як стало відомо раніше, хлоцець вже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром