Близько 60 квартир у 2017 році зможуть придбати учасники АТО завдяки програмі забезпечення житлом

21 Вересня 2016, 13:31
1830 Джерело: portal.lviv.ua

На програму забезпечення житлом учасників АТО у 2017 році з міського бюджету планують виділити 8 мільйонів, що дозволить придбати 60 квартир за умовами співфінансування.

Про це міський голова Микола Романюк розповів час зустрічі з представниками громадських організацій ветеранів АТО та членами сімей загиблих у вівторок, 20 вересня.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів,  що зараз у черзі на отримання квартир стоїть майже двісті сімей. Окрім того, чекають на житло військовослужбовці, які мають статус ветеранів чи інвалідів війни, а також сім’ї  загиблих в АТО.

Міський голова зауважив, що коли програму затвердять, то завдяки ній у 2017 році купити квартиру матимуть змогу близько 60 учасників АТО.

Нагадаємо, що Програма забезпечення житлом передбачає,  що з міського бюджету фінансується 25% вартості квартири.  Ще 25% шукатимуть з інших джерел (кошти обласного бюджету, приватних підприємств, будівельних організацій тощо).  І 50% вартості повинен буде заплатити сам учасник програми.

Загальна площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 метрів квадратних. Якщо громадянин відповідної категорії виявить бажання придбати житло більших розмірів, то обсяг дотаткових квадратних метрів фінансуватиметься за власний рахунок учасника програми.

Міський голова також зауважив, що Програма має на меті надати саме житло, а не фінансову допомогу. Тому сподіватися, що міська рада дасть гроші, аби їх витрачали за власним бажанням, не варто.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром