Інформацію про псевдохабар депутата Луцькради видалили з сайту Генпрокуратури

21 Вересня 2016, 11:17
1647

У Генеральній прокуратурі України повідомили, що зняли з сайту відомства інформацію про те, що депутат Луцької міської ради Андрій Козюра пропонував хабар у вигляді квартири працівнику прокуратури. 

Про це інформує Волинське Агентство Розслідувань.

«Звертаємо Вашу увагу, що зазначену інформацію знято з офіційного веб-порталу Генеральної прокуратури України», – вказано в листі відомства.

У Генеральній прокуратурі досі стверджують, що нічого не знають про інцидент з так званим хабарем. Мовляв, цю інформацію повідомили у прокуратурі Волинської області.

Натомість, у прокуратурі Волині кажуть, що ніяких слідчих дій щодо вказаних фактів не проводять. У відповіді за підписом заступника прокурора Волині Сергія Єфремова сказано, що прокуратура не здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо депутата Луцької міської ради (представника фракції “ВО “Батьківщина”), представника депутатських комісій з питань містобудування, архітектури, земельних відносин.


Нагадаємо, 5 вересня на сайті Генеральної прокуратури України повідомилищо «депутат Луцької міської ради (ВО «Батьківщина»), представник депутатських комісій з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, зарекомендувавши себе представником інтересів низки будівельних компаній, звернувся до начальника відділу прокуратури області із пропозицією надання неправомірної вигоди у вигляді квартири у новозбудованому будинку за вирішення питання про закриття кримінального провадження стосовно службових осіб відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області».

Оскільки Андрій Козюра є єдиним представником ВО «Батьківщина» в «архітектурній» комісії міськради, чимало людей припустили, що йдеться про нього. 6 вересня депутат зібрав прес-конференцію, під час якої заявив, що ця інформація є наклепом.

За словами депутата, цю ситуацію він вважає спробами знищити його як громадського та політичного діяча та адвоката. Це шкодить його особистому іміджу та іміджу партії.

Пізніше журналісти Аверсу спробували розібратися, чи дійсно ведеться розслідування щодо інциденту, повідомленого Генпрокуратурою. Однак у прокуратурі не змогли повідомити, хто є джерелом інформації. Генпрокуратура кивала на обласну, а обласна на Генеральну.

Коментарі
21 Вересня 2016, 14:19
П"ять квартир. І знову тиша!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром