У Луцькому районі атовці закликали підтримати Православну Церкву України

21 Березня 2019, 10:03
4672

Військовослужбовці сіл Баїв, Городище та Цеперів Луцького району написали звернення, в якому повідомили, що підтримують Православну Церкву України.

Про це пишуть у мережі Facebook.

Текст звернення подаємо без змін:

«Ми – учасники антитерористичної операції в Україні (зараз ООС), жителі сіл Баїв, Городище, Цеперів.

Що таке війна для нас? Це розуміти, що ти можеш не повернутися додому до рідних, бо тебе можуть вбити... Але там, на фронті, ти не думаєш про це, бо за твоєю спиною діти, жінки, молодь, батьки, країна...

Чому йде війна? Бо Росія – країна-агресор; бо в нас є політики, які думають тільки про себе... Але головна причина в тому, що часто нам не хватає єдності! У тому числі – єдності в вірі.

В 90-х роках ми розсварилися і не могли створити єдиної церкви. Пройшло більше 20 років, коли знову з’явився шанс. Цього разу ми не можемо вибрати – «ждати ще 20 років», бо може не бути кому і де ждати... Без єдності українців Україна зникне з карти світу...

Нам байдуже на політиків, які піаряться на питаннях Церкви і на тих, хто мовчить, бо теж хоче назбирати більше голосів на виборах.

Ми, учасники АТО, одностайні у своїх думках: хто хоче в Російську православну церкву – це його право, вибір кожного. Наш вибір – в Україні є Православна Церква України, яка ближча для нашої громади! Не структурні підрозділи Російської церкви; не патріархи, яких «благословляє» президент Росії – Путін. І не парафії, які не можуть разом приймати рішення на користь своєї держави.

Нам треба справжня – Єдина Україна для українців!

Будьмо сильними і одностайними!

З повагою, Ваші захисники: Володимир Давидчук, Федір Стефанович, Сергій Ховайло, Андрій Кубський, Сергій Чернюк, Роман Мельник, Ігор Олійник, Сергій Душак, Борис Левчук, Сергій Зайцев, Андрій Кривич, Ігор Бузарь, Анатолій Крочук, Андрій Сьомкін, Микола Гніровський, Володимир Сидорук, Олександр Вегера.

Коментарі
22 Березня 2019, 13:12
Московія завше була лютим ворогом України особливо у вигляді кремлівських попів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром