У Луцьку стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання на Волині

20 Березня 2019, 17:35
2250

У Палаці культури міста Луцька відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання на Волині.

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

Щороку весна приносить до бібліотек України традиційне свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Бібліотечні заклади нашого міста також долучаються до цієї чудової ініціативи. 

За словами директора департаменту культури Тетяни Гнатів, основна мета проекту – заохотити дітей до читання, привернути їхню увагу до книги. Протягом весняних канікул у книгарнях та бібліотеках міста відбуватимуться різноманітні цікаві заходи – літературні квести, творчі зустрічі із письменниками тощо.

Святкова зала зібрала велику кількість юних любителів книги, їхніх батьків, а також відомих письменників. Тиждень дитячого читання на Волині розпочався із бібліоперформансу «Є на світі книжкова країна» від вихованців творчої студії Наталії Журавльової та театральної студії «Бешкетник».

Під час відкриття присутніх привітав секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Діти і книга – це речі, які тісно пов’язані між собою. У світі стрімко розвиваються інформаційні та цифрові технології. Однак, саме книга залишається джерелом невичерпної мудрості. Завдяки книгам діти розвиваються інтелектуально, здобувають навички аналізу інформації та її подальшого застосування на практиці. Протягом цього тижня постарайтеся прочитати якомога більше книг. Кожна прочитана книга зробить вас сильнішими, навчить не боятися труднощів», – сказав він.

Попереду на дітей чекають безліч цікавих книг та різноманітні цікаві заходи у книгарнях та бібліотеках нашого міста.








 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром