«Чужі» села у Луцькому районі гальмують децентралізацію

20 Вересня 2016, 17:35
2301 Джерело: hirchak.blogspot.com

Питання приєднання двох сіл Горохівського району до Луцького пригальмовує процес об’єднання громад.

Про це розповів Район.Луцьк консультант із бюджетних питань у Волинській області асоціації міст України Василь Гром.

Нагадаємо, коли затверджували перспективний план об’єднання громад на сесії Волинської обласної ради, вирішили, що Михлинську та Угринівську громади не будуть долучати до Шклинської, що у Горохівському районі, а  приєднають  їх до Городищенської громади Луцького району.

За словами  Василя Грома, це пригальмує об’єднання громад:

«В цьому випадку потрібно змінити адміністративний поділ. Це пригальмує об’єднання, адже згідно тих нормативних актів, які сьогодні є, Верховна рада повинна прийняти рішення  і змінити адміністративно-територіальний устрій. Кожен собі думає, що це так само просто як переставити на плиті каструлю. Але в цьому випадку міняється район, міняється адреса, міняються усі статистичні показники і коди. В кінці-кінців потрібно міняти карту України», - розповідає консультант.

«Отаких казусів на Волині повно. Але тиждень чи півтора тому Верховна рада України спростила процедуру зміни адміністративно-територіального устрою у зв’язку з об’єднанням. Але, на жаль, такого акту я в Інтернеті не знаходжу тому не можу цього коментувати», - зазначив експерт. 

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром