Лучани хочуть фінансування ремонту ліфтів із міського бюджету

20 Вересня 2016, 17:12
2218

Мешканці Луцька хочуть повного фінансування чергового капітального ремонту ліфтів із місцевого бюджету. 

Відповідну петицію зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій лучанин Герасимчук Олександр Павлович.

Він пише, що згідно положення про систему технічного обслуговування ліфтів, після 25 років експлуатації для відновлення дієздатності ліфта необхідно проводити його капітальний ремонт. Проведення такого ремонту дає змогу подовжити експлуатацію ліфтів на декілька (як правило 5-6) років, після чого вони знову потребують ремонту. 

Згідно рішення Луцької міської ради фінансування капітального ремонту здійснюється 70% міський бюджет, 30% мешканці будинку, які є власниками ліфта. У цьому Олександр Павлович вбачає кілька недоліків:

1. Відсутність механізмів визначення і наступного стягування з мешканців коштів на капітальний ремонт ліфтів. В будинках, якими управляють ЖКП міста, пропонується вибирати уповноваженого мешканцям будинку і якимось чином назбирати ці кошти. 

2. Відсутність механізму компенсації вартості ремонту малозабезпеченим сім'ям. До речі, саме пенсіонери стають заручниками такого рішення, А тому оплачують, як правило, свою частку у співфінансуванні, обмежуючи себе в ліках та харчах. 

Чоловік пропонує такі кроки вирішення проблеми:

1. Ухвалити рішення про 100% фінансування чергового капітального ремонту ліфтів із місцевого бюджету. 
2. Для фінансування наступних капітальних ремонтів доцільно створити фонд, кошти в який будуть надходити з квартплати мешканців, а також із місцевого бюджету. 
3.Поширити субсидії на ці виплати мешканців (в разі необхідності ухвалити відповідне звернення міської ради до парламенту та уряду). 
4. Для контролю за якістю проведення капітального ремонту залучати мешканців та громадські організації.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром