Депутати з півдня та сходу України приїхали до Луцька на навчання

20 Вересня 2016, 15:47
1609

Депутатам міських рад з Південно-Східного регіону розповіли про роботу міського транспорту та муніципальної поліції, залучання грантових коштів та реалізацію міських програм. 

Три дні депутати міських рад з півдня та сходу перебуватимуть у Луцьку під час візиту у рамках програми Міжнародного республіканського інституту для депутатів місцевих рад і матимуть змогу ознайомитися з роботою міських підприємств та побувати на різноманітних навчальних лекціях та тренінгах.

Зустріч депутатів південно-східних міст з депутатами Луцькради, міським головою Миколою Романюком та секретарем міської ради Юлією Вусенко відбулася у вівторок, 20 вересня.

Микола Романюк привітав гостей та висловив сподівання, що триденне перебування у Луцьку буде і пізнавальним та корисним.

Заступник директора департаменту економічної політики політики Сергій Омельчук розповів депутатам про основні проекти, та про те, чим цікаве місто для туристів.

Відтак, він зауважив, що зараз у місті спостерігається позитивна динаміка по будівництву – забудовуються цілі мікрорайони міста. Попри те,  що за останні роки спостерігалися негативні тенденції інвестування, останнім часом кількість інвестицій починає зростати.

Депутатам також розповіли про основні програми,  які були реалізовані у місті. Серед них – програма транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», яка дозволила реконструювати зоопарк та ЦНАП.

Крім того, у місті активно впроваджують енергоощадні проекти – встановлюють ІТП, хочуть ліквідувати підвальні котельні, модернізувати бойлерні та замінити мережі.

Після короткої презентації Микола Романюк відповів на ряд питань, які найбільше зацікавили гостей.

Колеги-депутати цікавилися, як у місті будуть реалізовувати проект управління відходами, як працює платформа «Відкрите місто», чи немає нелегального громадського транспорту. Не оминули увагою і реалізацію програми надання медичних послуг та роботу муніципальної поліції.

Відтак міський голова розповів, що Луцьк налагоджує роздільне сміттєзбирання та має одну сміттєсортувальну лінію. Наразі у планах відкрити ще одну лінію, а у майбутньому і цілий сміттєпереробний завод.

Окрім того, важливою справою Микола Романюк вважає відкриття у місті амбулаторій сімейного типу, які надають багато послуг для населення і тим самим зменшують кількість пацієнтів у поліклініках.

Розповів мер міста гостям також про ті програми, які дозволяють владі та громаді чути одне одного. Він зауважив, що платформа «Відкрите місто» є важливою для того, аби комунальні підприємства швидко реагували на проблеми мешканців. Окрім того, незамінною зараз стала гаряча лінія «15-80».

«Чим більше будете відкритими, тим менше всі будуть мати проблем. Нічого ховати не треба,  бо для чого? Від кого? Прямі лінії до міського голови – насправді туфта і популізм. У нас є лінія «15-80», там в записуються всі звернення. І мешканці розказують про все – починаючи від того, що кіт впав в трубу і  закінчуючи тим, що трубу прорвало. І кожного ранку в мене лежить завіт про все, що за добу сталося», – розповів Микола Романюк.

Міський голова також зазначив, що коли гості виявлять бажання, то матимуть змогу ознайомитися з роботою установ, які їх цікавлять.









 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром