Оренда житла у Луцьку: як не стати жертвою шахраїв

19 Вересня 2016, 14:30
4378 Джерело: expres.ua

Мешканців Луцька та приїжджих застерегли від шахрайства під час оренди житла.

Методи роботи шахраїв на свої сторінці у Facebook описала ріелтор Поліна Бушуєва.

Агент з нерухомості розповіла, що через дефіцит житла на ринку оренди, люди частіше стають жертвами шахраїв, зокрема, на сайті «OLX»:

«Працюють вони за декількома схемами, але стиль подачі оголошень завжди той самий: 1- або 2-кімнатна квартира, з гарними фото, в зручному районі, за трошки-нижче-ринкової вартісті!, в більшості опис – російською мовою (але не завжди!), у описі – орієнтири: школа, готель, супермаркет (це зробити дуже просто, так як на google maps можна все детально роздивитись), у завжди допис – посередників/агентства прошу не турбувати (нам, ріелторам, простіше їх вичислити», – йдеться у дописі.

Ріелтор розповіла, що у розмові аферисти, як правило, використовують дві легенди: «я дуже зайнята людина (прокурор/банкір/бізнесмен і т.д.) і вже дуже багато дзвінків/бажаючих подивитись квартиру, тому, якщо ви хочете її зняти, скиньте мені на картку завдаток. Я проживаю/у відрядженні в іншому місті і буду через 2-3 дні у Луцьку». Друга легенда: ніби-то у власника дуже хороша квартира і він шукає порядних квартирантів, відповідно, здає житло недорого. 

«Розказує добре підготовлену інформацію про себе, назначає час перегляду. Може перед переглядом передзвонити з іншого номера і сказати, що свій телефон десь лишив і (слава Богу!) записав Ваш номер у блокнот чи кудись там ще. Коли клієнт прийшов на місце зустрічі, раптово виявляється, що «…забув телефон в машині/офісі, а треба терміново передзвонити за кордон/по роботі. Чи не можете Ви скинути 200/300 грн на мобільний, я при зустрічі Вам відразу віддам!” Якщо клієнт не погоджується – грубо лається у відповідь, якщо погодився і скинув гроші – вимикається телефон», – пише Поліна Бушуєва.

Лучанка радить перевіряти фото з таких оголошень через пошук у Google. Слід натиснути на фотографію правою кнопкою миші та обрати «шукати зображення в Google», тоді треба перейти за першими посиланнями.

«Якщо знайдено повтор фото – це шахрай. І, обов’язково, поскаржитись на оголошення в OLX! Тоді його швидше видалять», – зауважила ріелтор.

Будьте уважними!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39