Біля шкіл хочуть заборонити продаж алкоголю

19 Вересня 2016, 13:52
2043

У Луцьку хочуть заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнових виробів у кіосках, які розташовані у 100-метровій зоні поряд зі школами міста.

Про це стало відомо у понеділок, 19 вересня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємства, -  пише VIP.

Заступник начальника управління розвитку підприємства та реклами Наталія Рибай повідомила, що  у 2014 році внесли зміни до правил продажу алкогольних напоїв. Зокрема, заборонили продаж алкоголю після 22 години.

У Луцьку після цього створили робочу групу, яка перевіряла дотримання закону. Тож відповідними служби виявили з десяток об’єктів, які регулярно порушують правила продажу. «Станом на сьогодні маємо таку ситуацію, що нові магазинчики не відкриваються, а з тими, що діють, ми проводимо активну роз’яснювальну роботу», - сказала Наталія Рибай.

Також чиновниця наголосила в на тому, що у місті спостерігається продаж алкогольних напоїв поряд зі школами. Тому і звернулася до депутатів із проханням заборонити діяльність таких закладів. «Хоча законодавство і забороняє продаж алкогольних напоїв неповнолітнім, все ж таки у нас його продають. Виходить, що заборона на забороні, а закон таки наші продавці порушують», – зауважив під час обговорення член комісії Сергій Шкода.

Під час голосування депутати одноголосно підтримали рішення про заборону діяльності тимчасових споруд, які продають алкогольні, слабоалкогольні та тютюнові вироби у кіосках, які розташовані у ста метрах від шкіл.

 

Коментарі
19 Вересня 2016, 18:06
Давно пора
20 Вересня 2016, 00:09
Верховний суд відмінив дурацькі забаганки місцевої влади з приводу годин продажу алкаголю. На святе, на наповнення бюджету зазіхаєте !
20 Вересня 2016, 05:41
9 школа !!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром