У Луцьку хочуть навчати військових журналістів і перекладачів

19 Вересня 2016, 12:06
1812

1 жовтня розпочинається навчання на військовій кафедрі у Луцькому національному технічному університеті.

Наразі триває набір студентів. Але в області пропонують розширити кількість спеціальностей, - інформує ІА Волинські Новини. Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 19 вересня.

Так, згідно з інформацією, озвученою начальницею обласного управління освіти Людмилою Плахотною, цього року в ЛНТУ розпочинає функціонувати військова кафедра. Там мають готувати офіцерів запасу за трьома спеціальностями: танкісти, артилеристи і військові психологи. Вартість навчання - 7,1 тисячі гривень за рік, тривалість навчання - 2 роки.

Навчання розпочнеться з 1 жовтня, набір відбувається у кілька етапів. Під час першого етапу уже набрали 47 осіб. Завершується другий етап.  Бажання проходити навчання на військовій кафедрі виявили також 100 студентів.

Проте голова ОДА Володимир Гунчик вважає, що військова кафедра в ЛНТУ має бути базовою для всіх вишів області. Крім того, він пропонує розширити перелік професій для офіцерів запасу на базі військової кафедри. Зокрема, пропонує окрім психологів готувати спеціалістів по роботі з особовим складом, («політруки»), військових перекладачів та військових журналістів.

Задля цього він запропонував організувати зустріч з ректорами волинських вишів усіх форм власності, аби напрацювати відповідні пропозиції до Міністерства оборони.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром